Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3 yılda 10 milyar yatırım yapacak - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türk Telekom düzenlenen basın toplantısında 2015 yıl sonu finansal sonuçlarını ve 2016’ya yönelik hedeflerini paylaştı. Türk Telekom üst yöneticisi (CEO) Rami Aslan, yaptığı açıklamada Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecine öncülük etmeye devam edeceklerini belirterek “Son 10 yılda 20 milyar TL’lik yatırım yaptık. Şimdi de gelecek 3 yılda 10 milyar liralık yeni yatırım yapacağımızı duyuruyoruz” dedi. 2016 yılında yaklaşık 3.2 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirten Aslan, “Türkiye’yi bölgede dijital üs haline getirmek istiyoruz. O yüzden de hız kesmeden yatırımlara devam etme kararı aldık ve gelecek 3 yılda 10 milyar lira daha yatırım yaparak Türkiye’de dijital devrimi gerçekleştireceğiz” dedi. Dijital altyapıya yönelik yatırımların başta kullanıcılar olmak üzere Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Rami Aslan, Türk Telekom olarak bölge, şehir ve coğrafya ayrımı yapmadan yatırımları hayata geçirdiklerini hatırlattı. Aynı hassasiyeti rakiplerinden de beklediklerini söyleyen Aslan, “Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’e yatırım yetmez. Keşke Mardin, Karaman, Erzincan veya Ağrı’ya da yatırım yapsalardı. Bunlar olunca hem kullanıcılar hem de Türkiye kazanacak” dedi.

        NET KÂR 907 MİLYON TL OLDU

        Grubun 2015 yılı dördüncü çeyreğinde elverişli seyreden döviz kuru hareketlerinin desteğiyle, 470 milyon TL net finansal gelir elde ettiği belirtildi. Ancak, 2015 yılının tamamında büyük ölçüde Türk Lirası’nın ABD doları ve Euro karşısındaki değer kaybından ötürü 1.8 milyar TL net finansal gider kaydedildiği duyuruldu. Net kârın yılın son çeyreğinde elverişli seyreden kur ortamının olumlu etkisiyle yükseldiği vurgulanırken 2015 yılının tamamında büyük ölçüde Türk Lirası’nın ABD Doları ve Euro karşısındaki değer kaybının etkisiyle net kârın 907 milyon TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

        GELİRLER YÜZDE 7 ARTIŞ GÖSTERDİ

        Satış gelirleri yüzde 7’lik büyümeyle 14.5 milyar liraya ulaştı; vergi öncesi kâr ise yüzde 6’lık artışla 5.3 milyar lirayı geçti.

        17.3 MİLYON MOBİL ABONEYE ULAŞTI

        - Grup toplam gelirleri 2015 yılında yüzde 7.2 artarak son beş yılın en yüksek büyüme hızı ile 14.2 milyar TL’ye ulaştı.

        - FAVÖK 5.3 milyar TL’ye ulaşırken yatırım harcamaları yıl sonu öngörülerine paralel olarak 2.9 milyar TL oldu.

        - Toplam sabit geniş bant abone sayısı dördüncü çeyrekte kazanım, 227 bine, tüm yılda ise net 416 bin artarak 8 milyona ulaştı.

        - Fiber abone sayısı ise 1,5 milyona yükseldi. Fiber homepass sayısı yıllık 2 milyon artarak 12.12 milyon oldu.

        - Mobil abone tabanı yıllık 932 bin artışla 17.3 milyona ulaştı. Artışın 283 bini dördüncü çeyrekte gerçekleşti.

        - Mobil gelirler yıllık yüzde 11 artarak 127 milyon TL’ye, genişbant gelirleri ise yıllık yüzde 10.3 artışla 96 milyon TL’ye ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ