Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sahilde dalga formu ile dikkat çekiyor - İş-Yaşam Haberleri

        MiMAR ESİN TÜMER - GAZETE HABERTÜRK

        Kentsel veya parsel dönüşüm altında ardı ardına projeler yükseliyor. Sahilin değeri ise tartışılmaz. Dumankaya, Kartal sahilde Horizon projesi ile farklı bir proje inşa ediyor. Kartal sahilinin kalıp kutu bloklarının aksine amorf yapısı ile 6 bin metrekare arazi üzerindeki proje, sahile sıfır konumu ile dikkat çekiyor. Mimar Adnan Kazmaoğlu imzalı, dik açılı yapıların içinde hemen dikkat çeken formun tercih nedeni panoramik Adalar ve sahil manzarasından daha fazla yararlanacak yüzeyler elde etmek. Her kıvrımda farklı birime farklı yönlerde görsel açı sağlanmaya çalışılmış.

        MANZARA VE ŞEFFAF BALKONLAR

        İki bloktan oluşan projenin A Blok’unda 13 ticari birim ile 109 daire, B Blok’unda ise 22 ticari birim ile 34 ticari ofis olmak üzere toplam 178 bağımsız ünite yer alıyor. Bodrum katlar otoparklara ve sosyal alanlara ayrılmış. Kapalı sosyal alanlarda yaklaşık 650 metrekare içinde lounge, sinema, müzik odası, çocuk oyun odası, eğlence odası, toplantı ve çalışma alanları, bebek bakım üniteleri yer almakta. Projede, 74 ila 87 metrekare arasında 30 adet 1+1, 129–204 metrekare arasında 35 adet 2+1, 160 ila 183 metrekare arasında 2+1 dubleks, 206 ila 219 metrekare arasında 18 adet 3+1 ve 24 adet 286 ila 299 metrekare arasında 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Precast kaplamalı cephelerde formu takip eden balkonlar şeffaf korkuluklar ile manzarayı içeri taşıyor. Konutların ısıtması cam önlerinde yerkonvektörleri ile sağlanmış böylece mekânlar dekorasyon için serbestlik kazanmış.

        BUTIK BIR ALIŞVERIŞ KANYON OLUŞMUŞ

        Her iki blokta amorf formlar iç mekânlara galeri boşluklarında taşınıyor. İç mekânda panoramik asansörler 10 kat boyunca galeri boşluğunda devam ediyor. Geniş bir araç park yaklaşımı ile girilen az katlı çarşı blokunda, ticari ofisler yanı sıra 67 ile 187 metrekare arasında değişen ve istenirse birleştirilebilen mağazalar yer alıyor. Toplam 10.000 metrekare kiralanabilir alanlı butik alışveriş merkezinde daha çok yeme-içme ve yaşamsal ihtiyaçların karşılanacağı öngörülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ