Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan müjdeyi verdi, taksici sevinçten havaya uçtu - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN / GAZETE HABERTÜRK

        Atatürk Havalimanı’nda Taksiciler Kooperatifi’ni ziyaret eden ve taksicilerin sorunlarını dinleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’da yapımı devam eden 3. havalimanındaki çalışmaların planlananın önünde gittiğini belirterek “90 milyonluk ilk bölümü 2018’in ilk çeyreğinde açılmış olacak. Buna uygun olarak iş takvimi devam ediyor” diye konuştu.

        2. ve 3. etaplar yapıldığında büyük İstanbul havalimanının dünyanın en büyük havalimanı olma unvanına sahip olacağını hatırlatan Yıldırım, “Bu havalimanı ile birlikte Türkiye havacılıkta Avrupa, Kafkaslar, Kuzey Asya, Afrika ve Ortadoğu’nun merkezi haline gelecek” dedi. Yeni havalimanında yer alıp almayacaklarını merak eden taksicilere Yıldırım, “Yeni havalimanıyla ilgili bir endişeniz olmasın” diyerek müjdeyi verdi. Bu söz üzerine salonda bulunan taksiciler Bakan Yıldırım’ı uzun süre alkışladı. Yıldırım, 3. köprünün bağlantı yolları ihalesinin firmalardan gelen talepler dağrultusunda ertelendiğini dile getirerek, “2 ay kadar ertelendi. Sebebi şu; firmalardan yoğun bir istek var. Hazırlık çalışmalarını tamamladıkları için bize müracaat ettiler ve biz de bu müracaatları yerinde bulduk ve ilave süre verdik. Amacımız daha fazla katılımı sağlamak ve daha fazla rekabet oluşmasına imkân vermek. Artık iş yapacağız, bu işi yaparken eğer ilgilenenlerin taleplerine duyarlı olmazsak, onlara olumlu karşılık vermezsek yapacağınız işin kimseye faydası olmaz” ifadesini kullandı. Öte yandan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa hızlı tren projesiyle ilgili Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yaptığı “Yenişehir-Bilecik arasındaki hatta büyük bir heyelan dolayısıyla var olan projemiz çöpe gitti” açıklamasının doğru olup olmadığını Bakan Yıldırım’a sordu.

        'BUGÜNLERDE KENETLENMEYE İHTİYACIMIZ VAR'

        Bugünlerde daha fazla kucaklaşmaya ve daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Şehitlerimiz var. Bağrımız yanıyor. Acı çekiyoruz. Kahpece, haince, kalleşçe masum insanları öldürmek için her türlü kirli oyuna başvuruyorlar. Acımızı içimize gömeceğiz, yüreğimize koyacağız şehitlerimizi. Kalbimize yerleştireceğiz. Bu bağımsızlık yolunda, bu milletin bu dava yolunda asla zerre kadar tereddüt yok. Geri adım yok” dedi.

        KOOPERATİF ÜYELERİNİN 3’TE 1’İ HAVALİMANINDA

        Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı ağırlayan ve başkanlığını Fahrettin Can’ın yaptığı Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi’nde 700 taksi bulunuyor. Kooperatifte 2 bin 100 şoför çalışıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ