Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Küresel Para Haftası 14-20 Mart’ta kutlanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER), Küresel Para Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Çocuklar ve gençler için para farkındalığını artırma amaçlı uluslararası Child & Youth Finance International (CYFI) organizasyonu, her yıl Mart ayının ikinci haftasında dünyanın pek çok noktasında Küresel Para Haftası etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl 14-20 Mart haftasında gerçekleştirilecek organizasyonun Türkiye ayağına FODER öncülük ediyor.

        HAFTA BOYUNCA “PARA KONUŞACAK”

        Küresel Para Haftası’nda FODER çatısı altında, sivil toplum inisiyatifi ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının birlikte yürütecekleri etkinlikler gerçekleştirilecek. Bir yandan tasarruf bilincini oluşturacak projeler yürütülürken eş zamanlı olarak kurumsal ve bireysel üyelerinin dahil olacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.

        Hafta boyunca ülke genelinde FODER tarafından finansal okuryazarlık eğitimleri verilecek . Eğitimlerin toplamda 30 bin çocuk ve gence ulaştırılması hedefleniyor.

        GONGLAR PARA İÇİN ÇALIYOR!

        Küresel Para Haftası, geçtiğimiz yıl 38 ülkede borsa açılış gonguyla başlatıldı. Bu yıl Borsa İstanbul da gençlere, onların hayallerine ve finansal geleceklerine yönelik sembolik desteğini ifade edecek. 14 Mart Pazartesi sabahı Borsa İstanbul’un açılış gongu; SPK ve Borsa İstanbul yöneticileri ile FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen ve finansal okuryazarlık eğitimi alan gençler tarafından Küresel Para Haftası için çalınacak.

        DENİZMEN: “AKILLI EKONOMİ İÇİN AKILLI TASARRUFU BİLEN NESİLLER ŞART”

        FODER Genel Başkanı Özlem Denizmen, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

        “FODER olarak biz, finansal okuryazarlığı sürdürülebilir kalkınma ve büyümenin temel parametresi olarak görüyoruz. Gençler ve çocuklar ise bu parametrenin en önemli yapıtaşları. Küçük yaşta oluşacak tasarruf bilinci, hem gençlerimizin hem de ülkemizin geleceği için atılmış verimli bir tohum. FODER üyeleri, bu sorumluluğun son derece farkında. Akıllı tasarruf etmeyi bilen yeni nesiller, akıllı ekonominin olmazsa olmaz koşulu. Tüm FODER bileşenleri olarak bizler gençlerimize ve çocuklarımıza bu bilinci kazandırmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.”

        YILIN TEMASI “AKILLI TASARRUF”

        OECD’nin de destek verdiği Küresel Para Haftası’nın bu yılki teması, “akıllı tasarruf” olarak belirlendi. Bu tema kapsamında çocuklara ve gençlere erken yaşlardan itibaren maliyet konusunda dikkatli olmalarını sağlayacak zekaya dayalı alışkanlıklar edindirmek hedefleniyor. Hayatın ilerleyen yıllarında karşılaşılabilecek finansal sıkıntılar konusunda bilinç oluşturulurken bir yandan da para yönetimi yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ