Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turizm Bakanı Ünal: Turisti uçak kapısında karşılayacağız - İş-Yaşam Haberleri

        Aykut YILMAZ / GAZETE HABERTÜRK

        Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, önceki gün müjdesini verdiği turizmde istihdam paketinin ayrıntılarını açıkladı. Turiste, uçaktan indiği andan itibaren verilecek hizmet için bin kişinin istihdam edileceğini belirten Ünal, “400 kişi, havalimanında gelen turisti karşılayacak, turizm elçisi olacak. 600 kişiyi de ören yerleri ve müzelerde istihdam edeceğiz” dedi. Bakan Ünal, Berlin Dünya Turizm Borsası’nın (ITB) ikinci gününde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

        ALMAN TURİST AZALMAZ: İstanbul’da patlayan bomba, dünyanın herhangi bir yerinde de patlayabilirdi. Aldığımız sıkı güvenlik önlemleriyle bu konudaki bütün kaygıları silmiş durumdayız. Turizm bölgelerinde güvenlik hassasiyetini 2-3 kata çıkarıyoruz. Biz Almanya’dan gelecek ziyaretçilerimizde düşüş beklemiyoruz. Mart ayında ciddi bir toparlanma görüyoruz.

        ANTALYA’YA ARKEOLOJİ MÜZESİ: Likya, Pamfilya ve Pisidya’nın önemli eserlerinin sergileneceği dünyanın en önemli arkeloji müzelerinden birini Antalya’ya kuracağız.

        LİKYA YOLUNDA MASALLAR: Sunday Times Gazetesi’ne göre dünyanın en iyi 10 yürüyüş yolundan biri olan Likya ile ilgili 9-14 Mayıs’ta yeni proje başlatıyoruz. Masal anlatıcısı Ludith Liberman ile ‘Likya Yolunda Masallar’ temalı bir çalışma gerçekleştirilecek.

        'PRİM DESTEĞİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ'

        Turizmcilerin SGK primleri konusunda devletin destek sağlamasına yönelik talepleri olduğunu da anımsatan Bakan Ünal, “Bu konuda 2 aydır bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmayı belli aşamaya getirdik. Hem çalışan hem işveren açısından daha esnek bir model üzerine mutabakata vardık” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ