Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Halis Toprak'ın vasiyeti açılmadan miras kavgası başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Hayati ARIGAN / GAZETE HABERTÜRK

        Bir dönemin dev sanayicisi ‘Halis Ağa’ lakaplı Halis Toprak’ın ölümünün ardından çocukları miras mücadelesine başladı. Mahkeme huzurunda açılması gerektiği için resmi olarak içeriği bilinmeyen vasiyetinde Toprak’ın kızları Aysel Duruk Toprak (52) ve Aynur Toprak’ı (47) hakkında aşağılayıcı ve suçlayıcı açıklamalarda bulundukları ve vesayet ile evliliğin iptali davaları açtıkları gerekçesiyle miras dışı bıraktığı ortaya çıktı.

        ‘TMSF’DEN SONRA HASTALANDI’

        2 kız kardeş de bunun üzerine İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtıkları davada, babalarının 2012 tarihli vasiyetnamesinin tümden iptali ile terekeye tedbir konulmasını talep etti. Erkek kardeşler Mehmet ve Ahmet Toprak’a karşı açılan davanın dilekçesinde Halis Toprak’ın vasiyetnameyi hazırladığı tarihte 74 yaşında olduğu vurgulanarak, Toprak’ın TMSF sürecinde demans hastası olduğu, konuşmakta zorlandığı, unutkanlık yaşadığı, yazı yazmakta güçlük çektiği hatta imzasının da etkilendiği anlatıldı.

        Aysel ve Aynur Toprak, babalarının 2009’da kendisinden 54 yaş küçük 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade ile evlenmesi üzerine evliliğin iptali davası açtıklarını, daha sonraki süreçte yaşananların da kendilerini haklı çıkardığını öne sürdü. Halis Toprak’ın imzasıyla, vasiyetnamedeki imzalar arasında belirgin fark olduğu ileri sürülen dilekçede imzaların sahte olup olmadığının araştırılması istendi. Dilekçede, Toprak’ın hastalığı nedeniyle 30 şirket ve fabrikanın envanterini düşünerek mallarını pay etmesi ile 2 kızını mirastan çıkarmayı düşünmesinin mümkün olmadığını iddia edildi.

        ‘ABLALARINDAN KAÇIRDILAR’

        Aysel ve Aynur Toprak, kardeşleri Mehmet ve Ahmet Toprak’ın son 10 yılını yönettikleri babalarını, ablalarından kaçırmak için yurtdışında tedaviye götürdükleri ileri sürdü. Kardeşlerinin sermaye artırımına giderek sahip oldukları mirastaki saklı paylarını da düşürebileceklerini belirten ikili, terekeye ihtiyati tedbir konularak şirketlere kayyum atanmasını talep etti. Davada iki erkek kardeşin vereceği cevap dilekçesi bekleniyor.

        HALİS AĞA'NIN YASAL MİRASÇILARI

        Mahkeme Halis Toprak’ın yasal mirasçısı olarak şu isimleri belirlemişti: (İlk eşi Ayşe Toprak’tan olan) Sevgi Toprak (46), Ayla Toprak Zengin (49), Mine Ekmekçi Toprak (36), Aysel Duruk Toprak (52), Şükran Toprak (44), Mehmet Toprak (39), Ayfer Toprak Karavan (50), Yeşim Toprak Doğan (44), Ahmet Toprak (43), Aynur Toprak (47) (ikinci eşi Gülcan Sepet’ten olma) Salim Toprak (28) ve (üçüncü eşi Özlem’den) Turgut Toprak (13).

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ