Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sanayiciye süt fiyatı tepkisi - İş-Yaşam Haberleri

        Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği (TARIM-KOOP) Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, "Ülkemizde süt arz fazlalığı gibi garabet bir kavram kullanılarak, herkesin kafası karıştırılmaya çalışıldı. Oysa ki hayvan doğumlarının olduğu mevsimsel üretim artışı arz artışı değildir. Arz aynıdır, mesele süt arzında değil sanayicinin fırsatçılığında yatmaktadır" dedi.

        Özkurnaz, Rixos Otel'de düzenlenen tarım değerlendirme toplantısında, Türkiye'nin yakın zamanda iki seçim atlattığını ve kısa vadede alınan tedbirlerle karamsarlığın umuda dönüştüğünü belirterek, "Kaoslardan, krizlerden beslenen fırsatçı tipler, üreticimiz üzerinde de oyun kurmakta gecikmemiş ve planlarını uygulamaya koyarak servis etmişlerdir. Tarımsal ürünlerde yeterli arz olmasına rağmen ürün fiyatlarıyla oynayarak hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur etmeye kalkışmışlardır" diye konuştu.

        Ekmek, et ve süt fiyatları konusunda kazançlarını katlamaya çalışanların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in dirayetli ve kararlı tutumunu aşamadıklarını ve umdukları sonucu alamadıklarını anlatan Özkurnaz, alınan tedbirlerin üretici ve tüketicileri memnun ettiğini dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ