Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer ABD Uzay ve Roket Merkezi - İş-Yaşam Haberleri

        Özgün burs programı Honeywell Leadership Challenge Academy Türkiye’den üç başarılı lise öğrencisine ev sahipliği yaptı. Honeywell’in ABD Uzay ve Roket Merkezi işbirliği ile geliştirdiği program lise öğrencilerini bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konusunda eğitim almaları için teşvik etmeyi amaçlıyor. Program ayrıca öğrencilerin başarılı birer lider olabilmeleri için gereken becerileri edinmelerine fırsat sunuyor. Türkiye bu programda ikinci kez temsil ediliyor.

        Honeywell (NYSE: HON) tarafından düzenlenen özgün burs programı Honeywell Liderlik Akademisi (HLCA – Honeywell Leadership Challenge Academy), bu yıl Türkiye’den üç başarılı lise öğrencisine ev sahipliği yaptı. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin katıldığı Honeywell Liderlik Akademisi‘ne İstanbul’dan Barış Ata Ertetik, Ankara’dan Mert Çetingül ve İzmir’den Vedat Bingöl katıldı. Honeywell’in ABD Uzay ve Roket Merkezi işbirliği ile geliştirdiği program lise öğrencilerini bilim, teknoloji, mühendislik ile matematik ile ilgili meslek edinmeleri ve başarılı bir lider olabilmek için gereken becerileri edinmeleri için teşvik etmeyi amaçlıyor.

        2010'DAN BU YANA 1770 ÖĞRENCİYE BURS

        A.B.D Uzay ve Roket Merkezi işbirliği ile geliştirilen program kapsamında ilk başladığı 2010 yılından bu yana 1770 öğrenciye burs verildi. Titizlikle yürütülen başvuru ve değerlendirme süreçlerinde akademik başarı kadar, sosyal faaliyetlere katılım da değerlendirmeye alınıyor. Burs ücreti, yeme-içme ve konaklama ile program malzemeleri Honeywell ve Honeywell çalışanları tarafından yapılan finansal katkılarla karşılanmaktadır.

        BI YIL 36 ÜLKEDEN 320 ÖĞRENCİ

        İki hafta süren programa her yıl tüm dünyadan yüzlerce başvuru yapılıyor. Titizlikle yürütülen başvuru ve değerlendirme süreçlerinde akademik başarı kadar, sosyal faaliyetlere katılım da değerlendirmeye alınıyor. Program, 20 Şubat – 4 Mart 2016 tarihleri arasında birbirini takip eden iki hafta boyunca Amerika’nın Huntsville kentinde bulunan ABD Uzay ve Roket Merkezi’nde gerçekleşiyor. HLCA programına bu yıl 36 ülkeden ve Amerika’nın 30 eyalet ve bölgesinden 320 öğrenci katıldı.

        Dünyanın en heyecan veren ve en çok talep edilen mesleklerinin bilim, teknoloji ve matematik ile ilgili meslekler olduğuna dikkat çeken Honeywell Türkiye ve Orta Asya Başkanı Orhan Geniş şöyle devam etti:

        “Honeywell olarak amacımız bugünün öğrencilerine, sorunlara çözüm üreten ve hayat kalitesini iyileştirmek üzere çalışan geleceğin mühendisleri ve bilim adamları olmaları için ilham kaynağı olmak. Honeywell Leadership Challenge Academy ile Türkiye’den katılan bu özel öğrencilerin liderlik becerilerine olan güvenin gelişmesine ve gelecekteki kariyer planlamalarını şimdiden yapmalarına yardımcı oluyoruz.”

        HLCA programı, Honeywell çalışanlarının çocukları için geliştirilen, teknoloji ve bilime yönelik atölye çalışmaları ile takım çalışmalarından oluşan özgün bir burs programıdır. Programın amacı çocuklara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında liderlik becerilerini öğretmektir.

        Honeywell çalışanlarının 16-18 yaşları arasındaki çocukları için geliştirilen bu özgün burs programında, katılımcılara bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında liderlik becerilerini öğretmek üzere teknoloji ve bilime yönelik interaktif atölye çalışmaları ile takım çalışmaları kullanılıyor. Program sırasında öğrenciler, kendi model roketlerinin tasarımı, yapımı ve test edilmesi gibi süreçleri kapsayan takım kurma çalışmaları ile astronot eğitimi, roket fırlatılması ve ayda yürüme simülasyonları gibi pek çok benzersiz aktiviteye katılıyor ve bilimsel deneyler yapıyorlar.

        Honeywell Leadership Challenge Academy nin hayata bakışını değiştirdiğini belirten üç başarılı Türk öğrenciden Barış Ata Ertetik, “Eskiden liderlerin ciddi ve asık suratlı olduklarını sanırdım. Oysa, eğlenceli olması ve ekibine ilham vermesi çok önemli” dedi.

        “Daha önce hiç tanışmadığımız kişilerle takım çalışması yapmayı öğrendik,” diyen Mert Çetingül ise şöyle devam etti: “Bu program uzay, teknoloji ve liderlik hakkında bilgilenmemi sağladığı gibi, dünyanın dört bir yanından gelen farklı kültürlerden insanlarla birlikte çalışma fırsatı verdi.”

        Öğrencilerden Vedat Bingöl ise, “Honeywell Leadership Challenge Academy, hayata bakışımı neredeyse tümüyle değiştirdi. Şimdi artık geleceğin liderlerinden biri olmaya bir adım daha yakınım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ