Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünyanın en büyük vergi cennetleri - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Dünyanın dört bir yanındaki offshore hesaplar aracılığıyla vergi kaçırıldığı iddiası son olarak, Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’nın kayıtlarında ünlü isimlerin geçmesiyle gündeme gelmişti.

        2

        LÜKSEMBURG

        3

        Ülkede kayıtlı 3.5 trilyon dolarlık yatırım fonu bulunuyor. Bunun 1 trilyon dolarının sahibi ise kayıtlarda görünmüyor.

        7

        İngiltere Başbakanı David Cameron daha önce, üzerinde herhangi bir şirket bulunmayan adanın ''bir vergi cenneti olarak düşünülmemesi gerektiğini'' belirtmişti. Man Adası, İngiltere’nin kuzetbatısında yer alıyor.

        8

        JERSEY (MANŞ ADALARI)

        9

        Adanın yüzölçümü dikkate alındığında, her metrekareye 5 milyar dolarlık servet düşüyor. Jersey Adası, İngiltere ile Fransa arasında yer alan Manş Adaları’ndan birisi.

        13

        Ülkede tüm şirketlerden vergi alınıyor, ancak yabancı şirketlere sağlanan cömert vergi kredileriyle, toplanan vergiler tekrar şirketlere dönmüş oluyor. Mauritius Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu açıklarında, Madagaskar’ın yakınında yer alıyor.

        14

        BERMUDA

        15

        Teknoloji şirketi Google’ın, 45 milyon doların üzerinde nakit rezervini offshore hesaplarda tuttuğu biliniyor. Bermuda, şirketin offshore hesaplarının bulunduğu ülkelerin başında geliyor. Bermuda, Atlas Okyanusu’nda ABD’nin doğusunda ve Karayipler’in kuzeyinde bulunuyor.