Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İş Bankası Çeyiz Hesabı nasıl açılır? | Başvuru şartları - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye’de tasarruf bilincinin gelişmesine öncülük eden İş Bankası, 16 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe giren “Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik” kapsamında Çeyiz Hesabıürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

        İş Bankası Çeyiz Hesabı, evlilik ile birlikte doğacak masraflara önceden hazırlanarak evlilik döneminde rahat etmek için bugünden birikim yapma esasına dayanıyor. TL vadeli mevduat hesabı niteliğinde olan İş Bankası Çeyiz Hesabı avantajlı faiz oranları ve %20’ye varan devlet katkı modeli ile birikim yapmak için cazip koşullar sunuyor.

        Bugünden birikim yaparak evlilik döneminde rahat etmek isteyen henüz evlenmemiş ve 24 yaşını doldurmamış gençlerin yanı sıra aileler de çocukları adına Çeyiz Hesabı açarak birikim yapabiliyor. İş Bankası Çeyiz Hesabı’na aylık veya 3 aylık dönemlerde, en az belirlenen asgari tutarlarda olacak şekilde düzenli ödemeler yapılıyor ve İş Bankası’nın özel faiz oranlarıyla birikimler değerlendiriliyor.

        Düzenli ödemeler için alt ve üst sınırlar aylık ödeme planlarında 105,58-1.055,80 TL, 3 aylık ödeme planlarında 316,74-3.167,40 TL arasında bir tutarda seçilebiliyor. İş Bankası Çeyiz Hesabı’nın faiz oranı yıllık olarak değişiyor, her bir yıl dönem başındaki faiz oranı bir yıl boyunca yapılan düzenli ödemelere uygulanıyor.

        En az 3 yıl boyunca İş Bankası Çeyiz Hesabı’nda düzenli birikim yapmış olan gençler, 27 yaşından önce ilk evliliklerini yaptıklarında birikimlerine ilave olarak birikim yapılan süreye göre %10’dan %20’ye kadar değişen oranlarda devlet katkısı kazanıyor. Evlenmeyi planlayan çiftlerin her biri Çeyiz Hesabı açtırarak ayrı ayrı devlet katkısından yararlanabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ