Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Galatasaray - Dumankaya ortaklığı bitti iddiası - İş-Yaşam Haberleri

        Henüz her iki cepheden de resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak arı kırmızılı kulübün bu kararı almasındaki gerekçe olarak Dumankaya Üst yönetiminden bazı isimlerin“FETÖ-PDY” yapılanması operasyonu kapsamında gözaltına alınması gösteriliyor.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın sahipleri de şüpheliler arasında gösterilmişti.

        AVRUPA GELİRİNDEN SONRA SPONSORLUK GELİRİ DE GİTTİ

        Mali açıdan sıkıntılı günler yaşayan ve gelecek yıl Avrupa kupalarına da katılamayacağı için her yıl elde edilen bu geliri bu kez elde edemeyecek olansarı kırmızılılar, sponsorluk iptali ile ekonomik açıdan bir darbe daha yemiş olacak.

        BU SEZONUN ÖDEMESİ ALINMIŞTI

        Dumankaya ile 3 yıllık anlaşma imzalayan Galatsaray ilk sezonun ödemesi olan 9 milyon lirayı bir kısmı gayrımenkul bir kısmı nakit şeklinde tahsil etmişti. Anlaşmanın kalan 2 yıllık kısmı için fesih işlemine Dumankaya'nın da onay verdiği belirtildi.

        ANLAŞMA 3 YILLIKTI

        Galatasaray'ın forma sponsoru da Dumankaya İnşaat. 27 Ekim 2015 yılında yapılan anlaşmaya göre Dumankaya İnşaat, 3 yıllık forma reklamı için Galatasaray'a toplam 30 milyon TL ödeyecekti.

        27 Ekim'de Galatasaray'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na şu açıklama yapılmıştı:

        "27.10.2015 tarihli Protokol ile Galatasaray Futbol A Takımımızın, Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarında giyeceği forma reklamı ile görünürlük haklarının pazarlanmasını devrettiğimiz bağlı ortaklığımız Galatasaray Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş, ilgili reklam haklarına ilişkin olarak Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş ile 2015-2016 sezonlarında 9.000.000-TL, 2016-2017 sezonlarında 10.000.000-TL ve 2017-2018 sezonunda 11.000.000-TL bedel karşılığında sözleşme imzalamıştır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ