Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 30 bin lira hibe projesine yoğun ilgi - İş-Yaşam Haberleri

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilmesine yönelik başlatılan ve köyden kente göçü tersine çevirmesi beklenen uygulama, ekonomisi ağırlıklı tarıma dayalı illerden Kütahya, Bilecik ve Çanakkale'de yoğun talep görüyor.

        Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği verilecek program, 3 yıl uygulanmaya devam edecek.Müracaatlar, 12 Mayıs'ta sona erecek. Ön başvuru elektronik ortamda alınıyor. Başvuru dosyalarının, İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine elden teslim edilmesi gerekiyor.

        Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce projenin tanıtım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

        7 BİN KİŞİ BAŞVURDU

        Hibeden yararlanmak için yaklaşık 7 bin kişinin müracaat ettiğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

        "Başvuru sayısının 10 bini aşmasını bekliyoruz. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Proje başvuruları ağırlıklı olarak büyükbaş hayvancılık üzerine yoğunlaşıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzde destek masaları oluşturuldu. Tüm hizmetler ücretsiz sunuluyor. On-line yapılan proje başvuruları ve gerekli hayvancılık projeleri, sistemde hazır olarak çiftçimize sunuluyor. Başvuruda, sadece bilgileri doğru girmeleri ve otomatik oluşturulan dilekçede belirtilen belgeleri getirmeleri yeterli oluyor. Hibe desteğinden, istenen şartları taşıyan herkes yararlanabilecek."

        BİLECİK'TE BİN 300 BAŞVURU

        Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız da proje ile gençlerin tarımla iştigal etmesini sağlama ve köylerde azalan nüfusu çoğaltmanın amaçlandığını dile getirdi.

        Başvuru süresi tamamlandığında il genelinde müracaat sayısının bin 300 civarında olmasını beklediklerini anlatan Yıldız, "Bakanlığımızın ortaya koyduğu proje, takdire şayan. Genç nüfusumuz gerçekten şehir hayatında heder olmakta ve geçimini temin edemediği zaman da başka yerlere yönelmektedir. Bu amaçla güzel bir çalışma. Üretim yapabilecek kapasiteye sahip topraklarımız var." ifadesini kullandı.

        ÜNİVERSİTE MEZUNLARI KÖYÜNDE ÇİFTÇİLİK YAPIYOR

        Bilecik merkeze bağlı Yeniköy sakinlerinden İsmail Ayaz ise devletin verdiği imkanları değerlendirmek amacıyla projeye başvurduklarını, hayvancılık yapmak istediğini ifade etti.

        Oğuz Kılıç da üniversite mezunu olduğunu hatta ikinci bir üniversite programını bitirdiğini ancak iş bulamadığını, projeden yararlanarak genç bir çiftçi olmak istediğini aktardı.

        Kent merkezinde ikamet eden aynı köyden Basri Balaban ise devletin destek verdiği projeye hayvancılık yapmak için müracaat ettiğini, kabul görmesi halinde ailesiyle kent merkezinden köye göç edeceğini anlattı.

        Çanakkale'de yaşayan Tolga Coşar, projeden yararlanmak istediğini bildirdi. Coşar, başvurusunun kabul edilmesi halinde köyüne dönüp hayvancılıkla uğraşacağını dile getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ