Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Berat Albayrak: "İnsansız hava aracını silahlı üretebilecek noktaya geliyoruz" - İş-Yaşam Haberleri

        Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından bu yıl 4' üncü düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi' Lütfü Kırdar Kongre Merkezi ev sahipliğinde başladı. Zirveye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ve çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Zirvede konuşan Bakan Albayrak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yeni anayasa,istikrar, Türkiye'nin gelecek vizyonu çerçevesi içinde güçlü karar alabilmesi ve Türkiye'nin eski Türkiye iklimine dönmemesi ki ben ilmen yakin, aynen yakın çerçevesi içinde aynen yakinin çok daha önemli olduğuna inananlardanım. 7 Haziran-1 Kasım aslında Türkiye noktasında eski Türkiye'yi yaşatarak kısa bir demo gibi tecrübe de verdi. 70'lerde, 80'lerde, 90'larda yaşamış olmaya gerek kalmadan 5 aylık süreç Türkiye de ne tür risklerle karşı karşıya olunduğunu çok net gösterdi.Bunun içindir ki Türkiye de sistem sorunu çözecek bir anayasa şart. Birilerinin sahte ve manipülatif spekülasyonlarına kulak ardı etmeyin. Türkiye de bir rejim sorunu yoktur. Türkiye demokratik,laik ,sosyal bir hukuk devletidir.Türkiye de bir sistem yönetim sorunu var.her geçen gün ortaya çıkma riski olacak.istikrarsız bir siyasi iklimin bir kısım lobilerin elinde siyasi oyuncak yapıp istikrarlı ekonomik ve kültürel iklimi darmadağın edecek bir lüks yok" şeklinde konuştu.

        "KENDİ İNSANSIZ HAVA ARACIMIZI ÜRETEBİLİYORUZ"

        Türkiye'nin insansız hava aracı üreten bir konuma geldiğini belirten Bakan Albayrak, " 20 küsür sene önce Türkiye terörle mücadele de yurt dışından ithal ettiği leopar tanklarını bile terör örgütü sınıflandırmasıyla sınıflandırılmadığı için terör örgütüne karşı yurt dışındaki malum ülke tarafından yasaklandı ve kullanamadığı bir resimle karşı karşıya kaldı. Savunma sanayisinde dışa bağımlı olduğundan dolayı bölgesel güç olma riskiyle karşı karşıya iken bugün kendi tüfeği kendi tankı kendi helikopteri, kendi uydusu ve en önemli kendi insansız hava cihazını üretebilecek hatta silahlı üretebilecek tamamen milli üreten şirketlerimizle bir noktaya geliyoruz. Birçok alanda bunu üreten tanıdığımız, tanıştığımız insanlar. sizler gibi genç nesil, mühendis alt yapısıyla kendini geliştiren, özgüveni yerinde olan, ilim sahibi, birçok genç arkadaşımın katkısıyla ortaya konan projeler var olacak. Hep sizin resminiz var yarın daha fazla olacak bu" dedi.

        "İYİLİK YAPMAK BİZİM GENLERİMİZDE VAR"

        "Türkiye'nin bölgede ve dünyada demokrasi ve özgürlük anlamında ifa ettiği rolü,görüyoruz" diyerek sözlerini sürdüren Albayrak," Dünya tarihinde en büyük mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkenin vatandaşı olarak ben bu konuda gurur duyuyorum. Çünkü biz lafta değil eylemde amelde iyilik sözünü yaşatan bir toplumuz ve milletiz. yurtdışına yaptığımız seyahatlerde de hep bize söylüyorlar; tebrik, takdir ediyoruz diyorlar. Ama hep söyledikleri oradaki insanlara destek lafta kalıyor. Ancak bizim genlerimizde var iyilik yapmak" ifadelerini kullandı.

        "TÜRKİYE'YE BREZİLYA BENZETMESİ"

        Bakan Albayrak konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;"Yeni gelişmekte olan E7 de denilen ülkelerin benzer sıkıntılarla Türkiye'nin 3-4 yıldır yaşadığı durumlar gibi Brezilya'nın da yaşadıkları bu küresel pastadaki mücadelenin farklı platformlar ve perde arkası siyaset üzerinden tezahür etmesi midir acaba. Buralar çok önemli. Çünkü bakıyorum 2011-2013 yılları arasına Türkiye'de Gezi Olayları denen ve 3-5 ağaç bahanesiyle ortaya çıkan hikayenin bir benzeri de Brezilya'da yaşanıyor. Gerekçe neydi, okuyanınız var mı. 3 Real olan toplu taşıma ücretleri 3.2 rakamına çıkmıştı. 1 milyon insan sokakta, evleri yakalım, yıkalım derdinde. Meclis binasını yaktılar yıktılar, sonra Dış İşleri binasını istila ettiler. Özgürlük demokrasi diyerek her tarafı yakıp yıktılar. Derken bir de baktık ki ülkenin iktidarı sosyal demokrat bir iktidar."

        Konuşmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek tarafından plaket takdim edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ