Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Muhasabe alacağı tarih olacak" - İş-Yaşam Haberleri

        Meslekte Birlik Grubu adına İSMMMO Başkan Adayı olan Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, İSMMMO'nun 26 yıldır aynı anlayışla yönetildiğini savundu.

        Çalışkan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) öncülüğünde Gelir İdaresi Başkanlığı, odalar ve bankalar arasında yapılacak protokollerle tahsilat sorununu çözeceklerini vurgulayarak, "Seçimin ardından ilk olarak, bir meslektaşımıza borcu olan mükellefin, borcunu ödemeden başka bir meslektaşa geçmesini önleyecek çalışmaları yaparak haksız rekabete ve yüzde 40'lara varan tahsilat sorununa neşter vuracağız." ifadelerini kullandı.

        Mesleki sorunların, mevcut oda yönetiminin popülist ve günü kurtarma anlayışı sebebiyle 26 yıldır biriktiğini iddia eden Çalışkan, yeni İSMMMO ile büyüyen Türkiye'nin en önemli destekçisinin, serbest muhasebeci ve mali müşavirler olduğunu dile getirdi.

        Çalışkan, göreve geldiklerinde bütüncül bakış açısıyla meslek yasasına ve meslekteki dönüşüme odaklanacaklarına dikkati çekerek, "Öncelikle mesleğin en çok ihtiyaç duyduğu yasal düzenlemeler için çalışacağız. Yeni iş ve faaliyet alanları oluşturacağız. Böylece mesleki dönüşümün ilk adımını atacağız.

        Taban ücret uygulaması konusunda adaletli düzenlemeler yapılması için çalışacağız. Ücret tarifesini şekilden ibaret olmaktan çıkartıp gerçekçi ve uygulanabilir kılmak için irade ortaya koyacağız." değerlendirmesinde de bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ