Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İşte Jatomi Fitness'in gerçek sahibi - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTURK.COM / EKONOMİ SERVİSİ / ÖZEL HABER

        Ünlü spor salonu zinciri Jatomi Fitness'in iflas etmesi gündeme bomba gibi düştü. Jatomi'nin aniden iflas etmesiyle onbinlerce üye ödedikleri paraların akibetini merak etmeye başladı. Türkiye'de kamuoyu bu soruların yanıtını ararken ünlü spor salonu zincirinin arkasından sürpriz bir isim çıktı.

        2012 yılında Türkiye'ye hızlı bir giriş yapan Jatomi Fitness, İngiliz fitness center yatırımcısı Michael Balfour ile oğlu James Balfour tarafından kurulmuştu. Gelişmekte olan ülkelerde agresif büyüme stratejisi izleyen Jatomi bu kapsamda Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Endonezya gibi Asya ülkelerde yatırım yaptı.

        Ancak şirketin yüzde 91'ine sahip olan ismin dünyaca ünlü İngiliz milyarderJohn Caudwell olduğu ortaya çıktı. 1952 yılında doğanJohn Caudwell, 2.5 milyar dolarlık serveti ile Forbes'un dünyanın en zenginler listesinde 722'nci sırada yer aldı.John Caudwell, bu servetiyle İngiltere'nin de en zengin 21'nci kişisi.

        Mobil telefon sektöründen elde ettiği kazançla servetine servet katanJohn Caudwell'in sahibi olduğu şirketin internet sitesinde Jatomi'nin grup şirketi olduğu açıkça gözüküyor.

        TÜRKİYE'DE İFLAS POLONYA'DA YATIRIM

        Mobil telefon satan Phones 4u şirketinin kurucu ortağı olan John Caudwell, moda, gayrimenkul ve denizcilik sektörüne yönelik yatırımları bulunuyor.

        Bu arada sosyal medyada Jatomi Fitness'ta Şubat ayına kadar üst düzey görevde bulunan bir yetkilinin, Türkiye'deki mağdurlarla ilgili sorulara, "Türkiye'deki şirketin bağlı olduğu şirketin merkezi Polonya. Buradaki şirketin hala faaliyette olması mağdur olanlar için iyi haber. Hatta şirketin sahibi geçen hafta Polonya'daki şirkete 2.5 milyon dolarlık bir yatırım daha yaptı" yanıtını verdiği iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ