Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Bundesliga kulüpleri yayınlardan 4.6 milyar Euro kazanacak - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa'nın en iddialı liglerinden biri olan Almanya Bundesliga'nın yeni sezonunda 1. ve 2. Lig takımları televizyon naklen yayınlarından toplam 4 milyar 640 milyon Euro elde edecek.

        Almanya 1. Ligi ve 2. Ligi'nde yer alan toplam 36 takım arasında başarı durumuna göre paylaştırılacak naklen yayın gelirleriyle ilgili yapılan açıklamada, Bundesliga maçlarının 2017-2018 sezonundan itibaren Eurosport kanalında da gösterileceği kaydedildi.

        AVRUPA'NIN EN SAĞLAMLARI ARASINDA

        Bundesliga'daki toplam 612 maçtan 572'sini ise Sky televizyonu ekranlara getirecek. Amerikan Discovery kanalına ait olan Eurosport'un yanı sıra, Alman ZDF ve ARD televizyonları da bugüne kadar devam eden spor programları ve bu programlar için gerekli yayınları alma haklarını ellerinde bulunduracak.

        Bundesliga, İngiliz ve İspanya liglerinden sonra Avrupa'da en çok ilgi gören futbol liglerinden biri olarak biliniyor. Alman kulüpleri mali yapılarıyla Avrupa'nın en sağlam ekipleri olarak gösteriliyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ