Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Euro 2016'da en değerli rakibimiz İspanya - İş-Yaşam Haberleri

        Sefer YÜKSEL/GAZETE HABERTÜRK

        Euro 2016’da ilk maçında Hırvatistan’a yenilerek hayal kırıklığı yaşayan Türkiye, cuma günü turnuvanın favorilerinden İspanya karşısında çok önemli bir maça çıkacak. Kuşkusuz futbol 90 dakika ve maç oynanmadan kazanılmaz ancak oyuncu kadrosunun değerleri kıyaslandığı İspanya bu alanda Türkiye’ye adeta fark atıyor. Transfermarkt.com sitesinin verilerine göre, Euro 2016’nın en değerli takımı olan İspanya’nın kadrosundaki futbolcuların toplam değeri 592 milyon Euro ile Türkiye’nin 3 katından fazla. Türkiye’nin kadro değeri ise 182.5 milyon Euro.

        24 TAKIM İÇERİSİNDE 10’UNCUYUZ

        Türkiye bu rakamla 193 milyon Euro değerli Polonya’nın ardından 24 takımlı turnuvanın en değerli 10’uncu takımı oldu. İki milli takımın en değerli oyuncuları ise sezon boyunca Barcelona’da top koşturan Sergio Busquets ve Arda Turan. Busquets 60 milyon Euro’luk piyasa değeri ile İspanya’nın en değerli futbolcusu olurken, bu futbolcuyu yine 60 milyon Euro’luk değeri ile Koke ve 45 milyon Euro değeri ile Cesc Fàbregas izliyor. Arda Turan ise 30 milyon Euro’luk değeri ile Türk Milli Takımı’nın en değerli oyuncusu konumunda. Arda’yı, 18 milyon Euro ile Hakan Çalhanoğlu izliyor.

        14 TEKNİK DİREKTÖRÜN MAAŞI 1 MİLYON EURO'UN ALTINDA

        24 takımlı turnuvada oynanan futbol kadar teknik direktörlerin aldığı maaşlar da ilgiyle izleniyor. Bunun nedeni ise birçok teknik direktörün maaşının alışılagelmişin dışında düşük olması. Şöyle ki, 24 teknik adam arasında 14 teknik adamının yıllık ücreti 1 milyon Euro sınırının altında. Bu rakam da sektör ortalamasının altında yer alıyor. 10 teknik adam yıllık 1 milyon Euro sınırının üzerinde ücret alırken, İngiltere Teknik Direktörü Roy Hodgson yıllık 5 milyon Euro ile en çok kazanan hoca konumunda. Hodgson’ı 4.6 milyon Euro ile Antonio Conte ve 3.5 milyon Euro ile Fatih Terim izliyor. Turnuvanın en az kazanan hocası ise yıllık 120 bin Euro ile Romanya teknik direktörü Anghel Iordanescu. Milli takımdan para almayan Rusya’nın hocası Leonid Slutski’nin ücreti ise turnuvada elde edeceği başarıya göre belirlenecek

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ