Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi İşte üç büyüklerin yeni sezon kombine satış fiyatları - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM/GAZETE HABERTÜRK

        Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’nın açılışıyla nisan ayında yüzde 43 artan maç bileti fiyatlarını Galatasaray aşağı çekecek. UEFA’nın mali kriterlerine takılıp ceza aldığı için yeni sezonda Avrupa’da top koşturamayacak Galatasaray, futbol kombinelerinde yüzde 30’a varan oranda indirime gitti. Mali açıdan darboğazda olan ve kombine satışlarından önemli bir gelir elde eden kulüp, Avrupa kupalarından mahrum kalan taraftarı indirimle stada çekmeyi hedefledi. 2016-2017 sezonu için açıklanan fiyatlara göre, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da en pahalı kombine 5 bin 500’den 4 bin 240 TL’ye, en uygun fiyatlı olanlar ise 900 TL’den 840 TL’ye geriledi. Fiyatları 14 bin TL’yi bulan VIP koltuklarla birlikte yılda yaklaşık 40 bin kombine satan Galatasaray’ın bu hamlesinin haziran enflasyonunda maç bileti ücretlerine de yansıyacağı hesaplanıyor. Zira, fiyatların 6 bin TL’yi zorladığı Beşiktaş’ın kombine satışlarının etkisiyle spor müsabakalarına giriş ücreti nisan ayında ciddi bir sıçramayla yüzde 43 artmıştı. Türk Telekom Arena’nın localardan sonra en pahalı koltukları olan VIP koltukların satışı ise genellikle temmuz ayında başlıyor. Kulübün önemli bir gelir kaynağı olan bu segmentte nasıl bir fiyatlama yapacağı merak konusu.

        YENİLEYENE YÜZDE 15 İNDİRİM

        Galatasaray, mevcut kombinesini yenilemek isteyen taraftara genel satış fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim uygulayacak.

        FENERBAHÇE YÜZDE 10 ZAMLI SATIŞA BAŞLADI

        Beşiktaş, Vodafone Arena’nın açılışıyla geçtiğimiz aylarda yeni sezon kombinelerinin satışını tamamlarken, 3 sezonluk satışa çıkan ve yıllık bedelin 4 bin dolar (11 bin 700 TL) olduğu açıklanan VIP koltukların satışına devam ediyor. Beşiktaş’ın yeni stadında en pahalı kombine fiyatı 5 bin 500 TL iken en uygun fiyatlı kartın bedeli bin TL olarak belirlendi.

        Haziran ayının başında kombine yenileme dönemini açtığını duyuran Fenerbahçe ise fiyatları önceki sezona kıyasla yüzde 10 artırdı. Buna göre, 2016-2017 sezonunda, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde en pahalı kombine 9 bin 450 TL olurken, en uygun fiyatlı seçenek bin 100 TL’ye yükseldi. Kulüp, yenileme yapmak isteyen taraftar için geçen yılın fiyatlarını geçerli

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ