Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şehirden 'kaçış' alışverişi başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / GAZETE HABERTÜRK

        Markanın Türkiye temsilcisi Kerem Gözalan, “Çadır, uyku tulumu, mataraya hiç bu kadar talep olmamıştı. Şehirden kaçma duygusu güçlenince kamp merakı arttı” dedi.

        ehirden uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyen kitlenin genişlemesi, kamp merakıyla birlikte malzemeye olan talebi de artırdı. 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren dünyanın en yaygın outdoor markalarından Columbia’nın Türkiye’deki kamp malzemesi satışı 1.5 yılda 2 kattan fazla yükseldi. ABD’li markanın Türkiye temsilcisi Gözalan Group’un ortağı Kerem Gözalan, “Columbia’nın satış haklarını 2004’te aldık. O dönemden beri ilk defa bu segmentte bu kadar yoğun bir talep görüyoruz” dedi. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların doğaya ve sakinliğe kaçma duygusunun güçlendiğini ifade eden Gözalan, “Bunun için de kamplar merak uyandırmaya başladı.

        Son 1.5 yılda satışımız 2 kattan fazla yükseldi. Çadır, uyku tulumu, matara, özel iç çamaşırları ve çoraplara şaşırtıcı bir talep var” diye konuştu. Kamplara olan ilgiyi yalnız satışlardan değil, markanın blog’larında en çok tıklanan

        yazılardan, yorumlardan, sosyal medyadan da gözlemlediklerini söyleyen Gözalan, özel kamp düzenleyen şirket sayısının da geçmişe kıyasla daha fazla olduğunu kaydetti.

        TEKNOLOJİYE EĞİLİM PAZARI BÜYÜTÜYOR

        Outdoor giysi ve aksesuvar pazarının Türkiye’de çok hızlı gelişim gösterdiğine dikkat çeken Gözalan, ekipman hariç pazar

        büyüklüğünün mayıs itibarıyla 600 milyon TL’ye ulaştığını belirtti. 2015’in aynı döneminde bu rakamın 400 milyon TL olduğunu söyleyen Gözalan, şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalara göre 2017’de 1 milyar TL’lik bir pazar oluşacak.

        Outdoor giysiler artık yalnız doğa sporlarıyla ilgilenenlerin tercihideğil. Ürünlerdeki inovasyon teknolojiye

        eğilim arttıkça daha fazla kişiye hitap etmeye başladı ve satışlar arttı. Uluslararası markaların Türkiye’de yaygınlaşması

        bu algıyı kırarak pazarı hareketlendirdi. Outdoor denince açık havaya yönelik, dağda, kayakta, yelkende giyilen kıyafet

        algısı vardı. Oysa güneş ışınlarından koruyan gömlek veya suyu tahliye eden ayakkabıya günlük hayatta da ihtiyaç duyuluyor.

        Nitekim, Türkiye’de en çok sattığımız ürünler su itici özelliği olan tişörtler, 30 ve 50 faktör seçenekleriyle güneşten koruyan gömlekler. Ayakkabı, mont ve yağmurluk sonra geliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ