Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum Meslek kuruluşu Gümrük Müşavirleri 107. yaşını kutladı - İş-Yaşam Haberleri

        Sekizyüzden fazla davetlinin katıldığı iftarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın bürokratları, STK temsilcileri, Gümrük Müşavirleri, Gümrük Müşavir Yardımcıları ve Stajyerleri yer aldı.

        Yüz yedinci yaş kutlamaları ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih ÇİFTCİ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai UÇARMAK, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve eski Müsteşar Ziya ALTUNYALDIZ, İTO Başkanı İbrahim ÇAĞLAR, İSO Başkanı Erdal BAHÇIVAN, İTO Meclis Bşk. Şekib AVDAGİÇ ve İHKİB Bşk. Hikmet TANRIVERDİ videolu özel birer mesaj yayınlayarak; Gümrük Müşavirlik Mesleğinin dış ticaretimiz için çok önemli olduğuna dikkat çektiler.

        İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Serdar KESKİN gecede yaptığı konuşmada “ Türkiye’nin saygınlığını kazanmış bir çınar olan İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği; 107 yıldır yaşattığı geleneklerinin gücünü siz üyelerimizden almaktadır. Derneğimizi 107 yıllık, tertemiz duygular, sevgi, fedakarlık, birlik ve beraberlik ayakta tutmaktadır. Bir ülkenin gümrükleri; insan, hayvan ve çevre sağlığı, ülkenin güvenliği ve rekabet gücü oluşturabilmesi için çok önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya göz önüne alındığında gümrüklerimizin önemi daha da ön plana çıkmaktadır.

        İş sahipleri ticari menfaatleri, hukuki güvenceleri için bilgi ve tecrübeleriyle 10 binden fazla mevzuattan sorumlu olan ve ülkemiz dış ticaret işlemlerinin %91’ini gerçekleştiren bizleri tercih etmektedirler.

        Böylesine önemli sorumlulukları ve iş süreçleri olan Gümrük Müşavir Şirketleri ülke çapında 100 bin kişiyi istihdam sağlamakta, aileleri ile 500 bin kişinin hayatını idame ettirdiği önemli bir yapıyı temsil etmektedir.” dedi.

        Gümrük Müşavirleri ile ilgili ilk Talimatname 1909 yılında hazırlanmış ve yürürlüğe girmiştir. O dönemin ismiyle Gümrük Komisyoncuları; 01 Temmuz 1909 tarihindeki Talimatname ile Gümrük İdarelerinin onayladığı ruhsata bağlanılmıştır. Günümüzde de benzer yapı korunmaktadır. Gümrük Müşavirliği belgesi; üniversitelerin çeşitli bölümlerinden mezun olan, mecburi staj ve müşavir yardımcısı çalışma sürelerini doldurup, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavlarda başarılı olmak şartıyla verilmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ