Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye Finans'tan ayrılan Osman Çelik Hazine Müsteşarı oldu - İş-Yaşam Haberleri
        Osman Çelik Hazine Müsteşarlığı

        Çelik'in Hazine Müsteşarlığı görevine atanmasıyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Eski Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik'in, Hazine Müsteşarı olarak atanmasına ilişkin kararnameyi imzaladım. Çelik, özel sektör deneyimi olan başarılı bir ekonomist, hayırlı olsun." dedi.

        IMF'YE ATANMIŞTI

        Hazine esmi Müsteşarı İbrahim Çanakçı iki yıl önce Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu üyeliğine atanmıştı. Çanakçı'nın IMF'e atamasının yapılması sonrası, Hazine Müsteşarlığı görevi vekaleten yürütülüyordu.

        OSMAN ÇELİK KİMDİR?

        1964 yılında Erzincan, Türkiye’de doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. 1986-1987 yıllarında arasında Devlet İstatistik Enstitüsü’nde Ekonomist olarak çalıştı. 1988-1995 yılları arasında Faisal Finans Kurumu Proje Değerlendirme ve Hazırlama Müdürlüğü’nde Uzman ve Baş Uzman olarak görev aldı. 1995-1999 yıllarında İhlas Finans Kurumu’nda Proje ve Pazarlama Müdürlüğü görevini sürdürdü. 1999-2005 döneminde Anadolu Finans Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye Finans Katılım Bankası’nda 2006-2013 yılları arasında Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2013-2015 yılları arasında Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Osman Çelik, Haziran 2015’ten itibaren başladığı Türkiye Finans Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmiş, Hazine Müsteşarlığına atanmıştır.

        Osman Çelik
        Osman Çelik

        BANKADAN KAP'A AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

        Türkiye Finans Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Osman Çelik'in istifasını banka KAP'a yaptığı açıklama ile duyurmuştu. Bankadan yapılan açıklamada Çelik'in yerine bankada finans ve stratejiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdüllatif Özkaynak'ın vekâleten görevlendirildiği ifade edilmişti.

        ABDÜLLATİF ÖZKAYNAK KİMDİR?

        Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü’ne vekâleten görevlendirilen Abdüllatif Özkaynak, 1960 Antalya doğumlu. Çalışma hayatına Egebank’ta başlayan Özkaynak, 1985/1998 yıllarında Egebank’ta çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 1998 yılında Anadolu Finans Kurumu’nda Mali İşler Grup Müdürü olarak göreve başlayan Özkaynak, Family Finans ve Anadolu Finans’ın birleşme süreci ile bankanın çoğunluk hisselerinin NCB’ye satış sürecinde aktif rol oynadı. Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Muhasebe ve Bütçe Mali Kontrol Departmanı’nda Müdürlük görevini yürüten Özkaynak, Ağustos 2011’de Finans’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’nı üstlendi. 27 Haziran 2016 tarihi itibarıyla da Türkiye Finans Genel Müdürlük görevine vekaleten getirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ