Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Rus’a 1 hafta tatil sadece 1350 TL - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik tur ve charter uçuş yasağını kaldırmasıyla birlikte Rus tur şirketleri Türkiye tatil paketi satışlarını tekrar başlattı. Aralarında Tez Tour ve Pegas Turistik’in de bulunduğu şirketler internet üzerinden Türkiye satışlarını başlatırken, paket kapsamındaki uçak biletleri THY veya Rus Aeroflot üzerinden satılıyor.

        Tur paketlerinin fiyatına ilişkin değerlendirme yapan Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, beklentilerinin uçak ve konaklama dahil bir haftalık tatil için kişi başı ortalama 30 bin ruble (yaklaşık 1350 TL) olduğunu dile getirdi.

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da, Rus turist etkisinin hemen görülmesini beklememek gerektiğini söyledi. Ulusoy, sezonu ekim sonuna kadar uzatmayı başarabilmeleri halinde Türkiye’ye çok ciddi sayıda Rus turist çekebileceklerini belirterek, geçen yıl temmuz ayında Rusya’dan 686 bin, ağustos-ekim döneminde ise 1 milyon 396 bin misafirin Türkiye’ye geldiğini anımsattı. Ulusoy, bu sene sezonu uzun tutarak olabildiğince çok Rus misafiri ağırlamak istediklerini vurguladı. Ulusoy, 2017’de ise 5 milyon Rus turist beklentisini dile getirdi.

        17 UÇAK RUS GELİYOR

        Rusya’dan Türkiye’ye 7 Temmuz’dan itibaren 17 uçak dolusu turist gelecek. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sonrası Rusya’dan Türkiye’ye 7 Temmuz’da başlayacak 17 uçuşluk charter (tarifesiz) başvurusunun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığı duyuruldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ