Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ramazan bayramını telefonda geçirdik - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Ramazan Bayramı boyunca mobil iletişimde yine tüm rekorları altüst etti. Kullanıcıların 4.5G’nin de sağladığı yeni avantajlarla mobil bayramlaşmaya yönlendiği gözlemlenirken gerek Turkcell ve gerekse Vodafone rekor kullanım rakamları duyurdu. Buna göre Turkcell’liler arife ve bayram günleri de dahil olmak üzere 4 gün boyunca toplamda 7 milyon GB data kullanırken konuşma süresi 1.3 milyar dakikaya ulaştı. Bayram süresince gönderilen SMS sayısı ise 769 milyon adet olarak gerçekleşti. Vodafone’dan yapılan açıklamada ise abonelerinin arife günü ve Ramazan Bayramı’nı kapsayan 4 günde yaklaşık 823 milyon dakika ses, 639 milyon SMS ve 3.9 milyon GB mobil internet kullanımıyla yeni bir rekora imza attığı duyuruldu. Açıklamada bu yıl mobil internet üzerinden bayramlaşmayı tercih eden Vodafone’luların mobil internet kullanımının geçen yıla göre 2 kattan fazla arttığı belirtildi.

        EN ÇOK ALMANYA ARANDI

        Turkcell’den yapılan açıklamaya göre bayramda yine en çok Almanya arandı.

        Turkcell’liler, 4 günlük bayram tatili boyunca yurtdışıyla toplam 5 milyon dakika konuştu. En çok aranan ülke bu sene de gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya oldu. Bayram tatilini yurtdışında geçiren Turkcell’liler ise Türkiye’deki sevdiklerini en çok Yunanistan’dan aradı. Vodafone’un Ramazan Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Antalya, Van, Balıkesir, Mardin, Diyarbakır ve Kahramanmaraş oldu. En çok SMS gönderen iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Van, Antalya, Kahramanmaraş, Balıkesir, Diyarbakır ve Mardin olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Antalya, Sakarya, Muğla, Şanlıurfa, Bursa ve Hatay şeklinde sıralandı.

        TURKCELL’LİLER

        GFK RAPORU,'ULAŞILABİLİRLİK' OLMAZSA OLMAZ

        Araştırma kuruluşu GFK’nın, 22 ülkede 15 yaş ve üzeri 27 bin online kullanıcı ile yaptığı araştırma kullanıcıların yüzde 42’sinin her zaman ve her yerde ulaşılabilir olmak istediğini gösterdi. Online tüketiciler arasında “her zaman ve her yerde ulaşılabilir olmaya” önem verenlerin oranı, Rusya ve Çin’de yüzde 56’yı bulurken, Türkiye yüzde 53 ile ikinci sırada yer aldı. Almanya’da araştırmaya katılanların yüzde 34’ü her zaman ulaşılabilir olmanın çok önemli olmadığını belirtirken, olumsuz görüşlerde bu ülkeyi yüzde 28 ile İsveç takip etti. Araştırmaya göre Türkiye’de kadınların yüzde 60’ı her zaman ulaşılabilir olmanın önemli olduğu görüşüne katılırken, erkeklerde bu oran yüzde 49 seviyesinde kaldı. Yaş grupları incelendiğinde ise Türkiye’de tüm yaş grupları arasından en çok 40-49 yaş grubundaki (yüzde 68) kullanıcıların her zaman ulaşılabilir olmayı tercih ettiği görüldü Araştırma kuruluşu GFK’nın yayımladığı verilerde Türkiye’de yaşayan 50-59 yaş grubundaki (yüzde 62) kullanıcıların ise her zaman ulaşılabilir olmaya önem verdiği dile getirildi.

        KULLANICILAR BİP ÜZERİNDEN 25 MİLYON MESAJ ATTI

        Bayram boyunca Turkcell’in yeni nesil iletişim platformu BiP üzerinden gönderilen mesaj sayısının 25 milyonu aştığı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre mesajlaşmanın yanı sıra BiP üzerinden sesli ve görüntülü görüşme yapan BiP kullanıcıları, 250 bin arama yaparak toplamda 1 milyon 380 bin dakikalık sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Kendi alanında dünyanın en yenilikçi uygulamalarından biri olduğu belirtilen BiP’in 192 ülkede 8.7 milyonluk indirme sayısına ulaştığı duyuruldu.

        VODAFONE'DAN EN ÇOK SMS İNGİLTEREYE GÖNDERİLDİ

        Vodafone’un yayımladığı verilere göre yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone abonelerinin en çok aradığı ülkelerin sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, KKTC, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Afganistan, Azerbaycan ve Bulgaristan olduğu belirtildi. En çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Rusya Federasyonu ve ABD’ye gönderildi.

        VODAFONE’LULAR

        *Tatilciler, yeni açılan Osmangazi Köprüsü’nden geçerken selfie yaparak bayram boyunca devam edecek cep telefonundan paylaşıma başlamışlardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ