Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Pokemon 11 milyar dolar kazandırdı - İş-Yaşam Haberleri

        Nintendo'nun hisseleri de piyasalarda yüzde 25 değer kazandı. İlk haftadan aktif kullanıcı sayısı bu alanda iddialı olan Twitter'ı yakaladı. Pokemon Go; Whatsapp'ı da tahtından etti ayrıca ünlü arkadaş bulma uygulaması Tinder'dan ise daha çok tekil indirme sayısına sahip oldu.

        Şu an uygulama sadece Avustralya, ABD ve Yeni Zelanda da piyasaya çıkmış durumda fakat kullanıcılar, telefonlarındaki çeşitli işlemleri kullanarak ülkemizde de oyunu indirip oynayabiliyorlar.

        Pokemon Go'nun diğer oyunlardan farkı telefonunuzdaki GPS sistemini kullanarak bulunduğunuz yer ile eş zamanlı olarak harita üzerinden çalışması. Yeni bir pokemon yakalayabilmek için gerçekten yürümeniz gerekiyor. Oyunu oynayanları sosyalleşmeye, dışarı çıkmaya ve spor yapmaya özendirmesi özellikle Pokemon Go'nun farklarından bir tanesi.

        Oyunu yükledikten sonra cihazınızın kamerasını ve konumu kullanarak Pokemonları eş zamanlı olarak kameranızda görebiliyor ve Poke topu ile yakalayabiliyorsunuz. Böylece Pokemonlar gerçek hayata entegre edilerek oynanıyor. Pokestoplar'dan ise pokemonları yakaladığınız poke toplarını ve çeşitli gerekli malzemeleri bedava alabiliyorsunuz. Pokestoplar genelde camiler, AVM, parklar, bahçelerde konuşlandırılmış oluyor. Oyunun ilerde yayınlanacak olan versiyonlarında ise arkadaşlarınızla pokemon savaştırabileceksiniz.

        Nintendo daha önce mobil oyunlarda böyle bir başarı yakalayamamıştı, fakat klasiklerin uyarlanarak mobil oyun olarak karşımızda çıkması Mario gibi oyunların da gelecekte arttırılmış gerçekliğe entegre edilme ihtimalini gündeme getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ