Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ‘Kâr amacı gözetmeden yatırımlara katılacağız’ - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Yıldız Holding, darbe girişimi sonrasında global ortakları ile bir araya geldi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker toplantıda, “ Olayların ardından tüm çalışanlarımıza mektup yazıp onları sakinleştirdik. Ortaklarımızın temsilcileri ile bugün bir araya gelip her biriyle konuştuk, güvence verdik, güvence aldık. Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, sağlam ortaklıklarımızla, yolumuza aynı şevk ve heyecanla devam ettiğimizi bir kere daha karşılıklı olarak teyit ettik” dedi. Yıldız Holding, ortaklık yaptığı Kellogg, Cargill, Nissin Foods, UNO, SCA ve Gumlink / Bagger-Sørensen Group şirketlerinin temsilcileri ile bir toplantı yaparak son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Toplantıda konuşan Ülker, her darbenin demokratik hayata olduğu kadar iş hayatına da büyük olumsuz etkisi olduğunu belirterek, “İçinde yaşadığımız günlerde devletin, ekonominin ve milletin öncelikleri, şirketlerin önüne geçmelidir. Yani ülkemiz için, devletin öncülüğündeki devletin önemsediği yatırımlara kâr amacı gözetmeksizin katılacağız” diye konuştu. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla yatırıma ihtiyacı olduğuna işaret eden Murat Ülker, “Bu yıl için bütçelediğimiz 770 milyon liralık yatırımın bir kısmını gerçekleştirdik. Kalanını da planlarımızı ertelemeden tamamlayacağız. 4 bin 500’ü aşkın kişiye istihdam yaratacağız” dedi

        ‘TÜKETİMDEKİ DÜŞÜŞE BAĞLI TEŞVİK GEREKİR’

        Vatandaştaki süregelen huzursuzluk ve endişenin, yurtiçinde hane halkı tüketim harcamalarına yansıyabileceğini de belirten Murat Ülker şöyle konuştu: “Türk ekonomisinin büyümesine en önemli katkıyı sağlayan hanehalkı tüketim harcamalarındaki yavaşlaması, özel sektör yatırımlarının da neredeyse durma noktasına gelmesine bağlı olarak, Türkiye’nin büyümesi yavaşlayabilir, bu riski bertaraf etmek gerekir. Bunun için kamu yatırımları, yatırım ve istihdam teşvikleri gerekecektir.”

        YABANCI ORTAKLARDAN POZİTİF İFADELER

        Kellogg Med Avrupa Başkanı Chris Hood: Türkiye’de kahvaltılığın geleceğine inanıyoruz

        Ülker’le ortaklığımız ve ikonik markalarımızla, Kellogg 2005’ten beri Türkiye’deki aileleri besliyor. Dünyada kahvaltılık gevrek ürünlerinde lider şirketlerden Kellogg olarak, Türkiye’de kahvaltılık gevrek işinin geleceğine güveniyoruz. Türkiye’deki ortak girişimimizle, üretimden markalama ve satışa kadar operasyonlarımız kesintiye uğramadan devam edecek.

        Nissin Yıldız Gen. Müd. Hidefumi Kawakita: Türkiye bizim için çok önemli bir ülke

        Bu ortaklığa şimdiye kadar 30 milyon dolar yatırdık. Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Yıldız Holding bizim için önemli bir stratejik ortak. Güçlü dağıtım ağı, bizim en büyük avantajlarımızdan biri. Gelecek sene için büyük bir satış artışı planlıyoruz. Bu sene sonunda ve gelecek senenin başında piyasaya yeni ürünler çıkarmayı planlıyoruz.

        UNO CEO’SU Federico Caruncho: Krizin üstesinden gelme kabiliyeti var

        Dünyanın farklı bölgelerinde yatırımlarımız var. Bu ülkelerden Türkiye’de, 6 yıldır mutlu bir şekilde yaşıyorum. Türkiye’nin ve Türk insanının potansiyeline inanıyorum. Bu ülkenin, hızlı bir kendini dönüştürme, herhangi bir krizin üstesinden gelme ve ilerlemeye devam etme kabiliyeti var. Türk ekonomisine güvenimiz güçlü ve çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

        Sørensen Group CEO’su Søren Birn Bagger: Kararımızdan son derece memnunuz

        Continental Confectionery Company ortak girişimi bizim için stratejik ve önemli bir yerde. Bu yatırımla, Danimarka’daki fabrikalarımızı Türkiye’ye taşıdık. Türkiye ile ilgili bu kararımızdan da son derece memnunuz. Türkiye ve Yıldız Holding bizim için bu ortaklığa imza atarken nasıl bir önem ifade ediyorsa hâlâ aynı önemi ifade ediyor. ‘İlk gün müşterimiz sadece % 8 azalmıştı’ Yıldız Holding Perakende Grup Başkanı Mustafa Yaşar Serdengeçti, bu gibi durumlarda en çabuk tepkinin piyasalardan geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Biz Şok Market şubelerinde bu refleksleri anbean yaşadık. Olayın meydana geldiği ilk gün mağazalarımıza giren müşteri sayısı sadece yüzde 8, ikinci gün ise yüzde 4 azaldı, hafta başından itibaren de her şey olağan akışına döndü. Halkın morali kısa sürede düzeldi. Yatırıma ve istihdama planladığımız şekilde devam edeceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ