Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY'nin yer hizmeti şirketi TGS'de 78 kişinin iş akdine son verildi - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        FETÖ'nün darbe girişimi sonrası pek çok kamu kurum ve kuruluşunda çok sayıda görevden alma ve uzaklaştırmalar yaşanırken, Türk Hava Yolları 211 çalışanın iş akitlerinin sonlandırıldığını duyurmuştu. İşten atılanlar içinde çıkarılma gerekçesi olarak FETÖ yapılanmasını destekleyenlerin de yer aldığı belirtilirken çıkarmalar THY'nin iştiraki olan şirketlere de sıçradı. Yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services de çeşili birimlerde görev yapan 78 personelin iş akidleri fesh edildi.Şirkette işten çıkarılmaların daha da artacağı öğrenildi.

        TGS'DEN İŞTEN ÇIKARMALAR HAKKINDA AÇIKLAMA

        TGS'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, 78 kişinin iş akitlerinin sonlandırılmasına karar verildiği anımsatılarak, "30.07.2016 tarihi itibariyle gerçekleştirilen mezkur iş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin ve şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır." denildi.

        Açıklamada, TGS'nin darbe girişimi sonrasında tüm aile fertleri ile kahraman milletin bir parçası olarak, planlanan hain kurguyu bertaraf etmede ve demokrasinin korunması hususunda üzerine düşen sorumluluğu her şartta yerine getirmeye devam edeceği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ