Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam New York Times: Yatırımcılar Türkiye'ye akın ediyor - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu sürece rağmen yatırımcılardan büyük ilgi görmeye devam ettiğini yazan gazete, Türk bono ve tahvillerinin dolar bazında değer kazandığına vurgu yaptı.

        ABD’li New York Times gazetesinde kaleme alınan bir makalede, terör saldırıları, darbe girişimi ve enflasyona rağmen yatırımcıların Türkiye'ye akın ettikleri belirtiliyor.

        Yazıda, Merrill Lynch'in Türk bono ve tahvillerinin dolar bazında yüzde 6.6 ile 3.8 arasında değer kazandığına işaret eden geçen haftaki açıklamasına yer veriliyor.

        Türkiye'deki bu durumun, birçok ülkede faizlerin negatife döndüğü ortamda, yatırımcıların 11 trilyon dolarlık devlet tahvili almaya hazır olduğunu gösterdiği kaydediliyor.Yüzde 9'luk getiri vadeden 10 yıllık Türk tahvilinin yatırımcılar için cazip olduğu ifade ediliyor.

        Uzmanlara göre, Avrupa, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde de risk çok ancak getirisi bulunmuyor. Son yıllarda güçlü dolar karşısında zorlanan ülkelerin para birimlerinin toparlamaya geçmesi de önemli etkenlerden biri oldu.

        "DEVLET TAHVİLLERİ CAZİP HALE GELDİ"

        Uzmanlar, yatırımcılar için Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika'da devlet tahvillerinin cazip hale geldiğine işaret ediliyor.

        Türkiye'nin yanı sıra yatırımcıların ilgi gösterdiği diğer ülkelerse Rusya, Brezilya ve Güney Afrika oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ