Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tozlu'nun sahibi Hüseyin Tozlu FETÖ operasyonu kapsamında tutuklandı - İş-Yaşam Haberleri

        Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu'nun da bulunduğu 34 iş adamından 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tozlu ve sözde "il imamları"nın da bulunduğu 34 iş adamı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılardan 32'si tutuklanmaları, 2'si ise adli kontrol uygulanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

        Zanlılardan Tozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tozlu ile Şaban T, Abdullah K, Vedat D, Tayfur Y, Bayram Y, Adnan B, Hasan A, Ali Y, Ömer İ, Talip A, Abdurrahman H. ve Hakan U. mahkemece tutuklandı.

        Diğer 21 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        TOZLU: SADECE TELEVİZYONLARDAN BİLİRİM

        Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan 'Tozlu Giyim'in sahibi, işadamı Hüseyin Tozlu, kapatılan Bank Asya'da hesabı olduğunu, okul açılışı için Kamboçya'ya gittiğini, çocuğunun cemaat okullarından mezun olduğunu anlatırken, "Fethullah Gülen'i tanımam. Sadece televizyonlardan bilirim. FETÖ ile hiçbir bağlantım yoktur" dedi.

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra dün tutuklanan 13 işadamı arasında bulunan Tozlu Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tozlu, savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. 'Terör örgütüne üye olmak ve terörü finanse etmek' suçlamasıyla tutuklanan ve tüm malvarlığına tedbir konularak banka hesapları dondurulan Hüseyin Tozlu ifadesinde, şöyle dedi:

        "Çocuklarımdan biri, Feza Koleji'nden mezun oldu. 17 Aralık'tan sonra Zaman Gazetesi aboneliğimi iptal ettim. Bank Asya'da hesabım vardır. 2010 yılında cemaat okullarından birinin açılışı için Kamboçya'ya gittim. Hakkımdaki iddialar bir ihbar mektubu ile başlamıştır. FETÖ ile hiçbir bağlantım yoktur. Darbe girişimi ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim. Fethullah Gülen'i tanımam. Sadece televizyonlardan bilirim. Herhangi bir yardımda da bulunmadım. Beni karalamak için iftira atılıyor. İşim çok büyüktür. Başbakan ve bakanlarla ara sıra görüşürüm. Hiçbir cemaat, örgüt, derneğe ve vakıflara yardımda bulunmadım. Suçsuzum. Çalışanlarım da bu durumdan mağdur olacaktır."

        (AA/DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ