Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 41 firmanın TSE belgesi feshedildi - İş-Yaşam Haberleri

        TSE'nin Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, 34 firmanın yıllık vize sürelerinin dolması, 3 firmanın talimata aykırılığı, 2 firmanın kendi isteği, 1'er firmanın da ara kontrol ve inceleme olumsuzluğu nedeniyle sözleşmeleri iptal edildi.

        Böylece, söz konusu firmaların hizmet yeterlilik belgelerinin geçerliliği kalmamış oldu. Firmaların artık söz konusu belgeyi ibraz edemeyeceğinin belirtildiği ilanda, aksi davranışta bulunanlar hakkında rekabet hükümlerine göre işlem yapılacağı ifade edildi.

        BAŞKAN KORKMAZ ÖZBEKİSTAN'A GİDİYOR

        Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere, 15-17 Ağustos'ta Özbesiktan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

        TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Korkmaz, program çerçevesinde, TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında hizmet veren Özbek-Türk Test Merkezinin 19. Yönetim Kurulu toplantısına katılacak. Toplantıda, Özbek-Türk Test Merkezi’nin 2015 yılı faaliyetleri değerlendirilecek ve 2016-2017 dönemi planları görüşülecek.

        Korkmaz, Özbekistan'da ayrıca TSE'den ve ortak şirketten belge almaya hak kazanan Utbank ve Train Consultancy kuruluşlarının TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, Uzcabel ve Hayat Power firmalarının ise ürün belgesi almaları sebebiyle düzenlenecek törene iştirak edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ