Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam English Ninjas yeni bir girişime imza attı - İş-Yaşam Haberleri

        İngilizce eğitimi almış olan kişiler de dahil olmak üzere İngilizce konuşabilme konusunda birçok insanın pratik yapamadığı için sorun yaşadığını belirten English Ninjas’ın Kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, bu problemi çözmek üzere English Ninjas’ı hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti. Akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilmenin en etkili yolunun, anadili İngilizce olan kişiler ile devamlı konuşma pratiği yapmak olduğunu ve bunun için artık yurtdışına gitmeye gerek olmadığını vurgulayan Eyüboğlu, “English Ninjas ile yurtdışında yaşayan eğitmenlere dilediğiniz zaman, dilediğiniz yerden ulaşarak anında canlı bağlantıyla konuşmaya başlayabilirsiniz” dedi. Eyüboğlu, web sitesine ek olarak iOS ve Android uygulamaları üzerinden, tek tıkla sesli ve görüntülü olarak canlı konuşma pratiği yapılabildiğini de belirtti.

        "DÜNYAYA İNGİLİZCE ÖĞRETİYOR"

        Türkiye’de birçok markanın English Ninjas’ın kurumsal çözümlerini kullandığını belirten Ali Servet Eyüboğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Bireysel tarafta dünyanın birçok ülkesinden kullanıcılarımız var. English Ninjas’tan dakika paketi satın alıp İngilizcesini geliştiren birçok kullanıcı bulunuyor. English Ninjas’ın iş modeli, sınırları ortadan kaldırıyor. Dünyaya İngilizce öğretiyoruz aslında. Bireysel kullanıcılarımız dışında önemli markalar da çalışanlarının daha iyi İngilizce konuşabilmeleri için yatırım yapıyor.”

        English Ninjas için ilk yatırım, Türkiye’de sektörün önemli isimlerinden oluşan bir grup yatırımcı tarafından gerçekleştirildi. English Ninjas yatırımcıları arasında Ömer Erkmen, Tahir Zaimoğlu (Project Z), Selçuk Saraç, Devrim Sönmez, Çağlar Erol, Zeynep Zorlu, Seyhun Özkara, Emre Aydın ve Ersan Öztürk gibi isimler bulunuyor.

        ZEYNEP ZORLU: ENGLISH NINJAS EĞİTİMİ DEMOKRATİKLEŞTİREN BİR UYGULAMA

        Girişimle ilgili konuşan English Ninjas yatırımcılarından Zeynep Zorlu, “English Ninjas her şeyden önce eğitimi demokratikleştiren bir uygulama. Hayat zor. Vakit az. Kaynak kısıtlı. Trafik çok. Zor hayatlarımız içerisinde kendimizi geliştirmek ancak süper erişilebilir hizmetlerle mümkün olacak gibi görünüyor. Zaten sürekli elimizde, cebimizde, çantamızda olan bir cihaz üzerinden, bulunduğumuz herhangi bir yerden, istediğimiz zamanda erişebildiğimiz İngilizce eğitmenleri ile pratik yapabilmek büyük bir özgürlük” dedi.

        ÇAĞLAR EROL: MUHTEŞEM BİR OLANAK

        English Ninjas yatırımcılarından Çağlar Erol ise “Okullarda hepimiz öyle ya da böyle bir yabancı dil öğreniyoruz. Ama çoğumuz "gerçek hayatta" bunu kullanamıyoruz. Mobil telefonlarla, son derece ucuz ve hızlı internet bağlantısı ile ana dili İngilizce olan kişilerle birebir sohbet edebilmek, internetin bugün insanlara sunabileceği muhteşem bir olanak” diye konuştu.

        English Ninjas’ın bir başka yatırımcısı Seyhun Özkara, yatırım ile ilgili şunları söyledi:

        “Türkiye'de lise ve üniversite döneminde İngilizce eğitimi alan ve iş hayatına başladığında pratikte İngilizce konuşmayı beceremeyen bir nesiliz. Konuşabilsekte tekrar eden pratiğe sahip olmadığımız sürece bunu kaybetme ihtimalimiz çok yüksek.English Ninjas, işte tam bu noktada çözüm sunuyor ve İngilizce konuşmayı kısa aralıklar ile süreklilik haline getiriyor. Tıpkı günde 10-20 dk. İngilizce telefon görüşmesi yapmak gibi.”

        Ali Servet Eyüboğlu'nun ilk girişimi olan Mekanist'e de yatırım yaptığını belirten Ömer Erkmen ise English Ninjas'a yaptığı yatırımda iş modeline inancının yanısıra Eyüboğlu'nun girişimci olarak başarısının da etkili olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ