Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Kanada Okulları'na yoğun ilgi - İş-Yaşam Haberleri

        Geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca’da açtığı anaokullarından sonra 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda Ulus Kampüsü’nde ilkokul 1. sınıfa öğrenci alma planıyla yola çıkan Kanada Okulları, gelen yoğun talep üzerine 2., 3. ve 4. sınıfa da öğrenci aldı. Kanada İlkokulu’nda eğitim-öğretim yılı 19 Eylül’de başlayacak.

        Geçtiğimiz yıl Levent ve Çamlıca anaokullarını açarak Türkiye’ye giriş yapan Kanada Okulları, Türkiye’deki büyümesine devam ediyor. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nda İstanbul Ulus Kampüsü’nde açılacak olan ilk Kanada İlkokulu velilerden tam puan aldı. Kanada İlkokulu’na gelen yoğun talep üzerine, ilkokul 1.sınıfa ek olarak 2., 3. ve 4. sınıfa da öğrenci alınmasına karar verildi. Kanada İlkokulu öğrencileri, Kanadalı öğrencilerle eşit şartlarda eğitim alma olanağından, Kanada’ya özgü sporlarda branşlaşma imkanına; İngilizceyi Kanadalı öğretmenlerden öğrenme fırsatından, ikinci yabancı dil olarak Fransızca konuşma ayrıcalığına kadar pek çok avantajdan yararlanıyor.

        Kanada Okulları Türkiye Direktörü Ayşen Karşit: “Türkiye’ye güvenimiz tam”

        Okul öncesinden başlayıp lise son sınıfa kadar devam edecek bir eğitim yapısı kurma stratejisi doğrultusunda hareket ettiklerini anlatan Kanada Okulları Türkiye Direktörü Ayşen Karşit, “Levent ve Çamlıca’da açtığımız anaokullarımız büyük başarı elde etti. Hem bunun etkisi hem de Kanada’nın eğitim alanında dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olması nedeniyle ilkokulumuza da büyük bir talep oldu. Kanada Okulları olarak bu yıl sadece 1. sınıfa öğrenci alma hedefiyle yola çıkmıştık. Ancak gelen talep nedeniyle 2., 3. ve 4. sınıfa da öğrenci aldık. Bu durum Türkiye’ye olan güvenimizi bir kat daha artırdı. Bu güven duygusu ile Türkiye’de büyüme hedeflerimizi büyüttük. Önümüzdeki iki yıl içinde İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakalarında iki okul daha açarak beş yerleşkeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ