Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Yıldız Holding ders kitaplarına girdi - İş-Yaşam Haberleri

        Murat Ülker'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğuYıldız Holding, son 8 yılda satın aldığı köklü markalarla sektörünün en büyük 3 küresel oyuncusundan biri haline geldi.

        Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yıldız Holding’in bu başarısı Çin'deki okullarda ders kitaplarına girdi.Çinliler, öğrencilere örnek olması için Ülker'in başarısına ülkedeokutulan ders kitaplarında yer verdi.

        3 SATIN ALMA 4 MİLYAR DOLAR

        2007’de Godiva’yı 850 milyon dolara alan Ülker, 2013’te ABD’li DeMets Candy için de 221 milyon dolar ödemişti. Ülker, son olarak, 2014’ün son aylarında da İngiltere merkezli United Biscuits’i 3 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Ülker’in yaptığı 4 milyar dolarlık bu 3 satın alma aslında büyük bir tarihi de bünyeye katmakanlamına geliyor.

        19. YÜZYILDAN KALMIŞ MARKALAR

        Bilindiği gibi Ülker, 1944’te kuruldu. Satın aldığı Godiva, Ülker’den 18 yaş daha büyük. DeMets Candy ise biraz daha köklü aslında; 1896 yılında kurulmuş bir şirket. Ülker’e katılan son firma olan United Biscuits ise bu işin öncülerinden. Bu şirketin şemsiyesi altındaki McVitie’s1830’ da, Carr’s 1831’de, Delacre 1891’de, Verkade 1896’da ilk üretime başlamış.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ