Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Çavuşoğlu'ndan KKTC'de önemli açılış - İş-Yaşam Haberleri

        Çavuşoğlu, ilk olarak KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bakanlıkta bir araya geldi.Çavuşoğlu ve Ertuğruloğlu görüşme sonrası bakanlığın zemin katında kurulan Türkiye ile KKTC arasında Bilişim ve Arşiv Alanında İşbirliği Projesi'nin açılışını yaptı.

        Açılışta yaptığı konuşmada, devlet belgelerinin dijital ortamda iyi saklanmasının ve kolay ulaşılabilir olmasının önemine dikkati çeken Çavuşoğlu, halka açık belgelerin herkes tarafından ulaşılabilir olması gerektiğini söyledi.Çavuşoğlu, "Türkiye’de toplam 65 milyon belge dijital hale getirildi. Biz bu tecrübeleri yavru vatanla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de iki bakanlık olarak her alanda işbirliğini devam ettireceğiz.” diye konuştu.

        İki halkın dayanışması sayesinde Kıbrıs davasını bugüne kadar taşıyabildiklerine işaret eden Çavuşoğlu, bunun KKTC ile Türkiye arasındaki dayanışmanın en güzel örneği olduğunu vurguladı.

        KIBRIS MÜZAKERELERİ

        Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin müzakere sürecine destek konusunda, Annan Planı'nda olduğu gibi herkesten bir adım önde olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını gözetmek, ana vatan olarak bizim de asli görevlerimizdendir. Kıbrıs Türk halkının endişelerini giderecek ve geleceğe güvenle bakabilmesini sağlayacak her adımın içinde Türkiye olarak bundan sonra da oluruz. İki tarafın da kabul edebileceği adil bir çözüm için bundan sonraki süreci de desteklemeye devam edeceğiz. Müzakerelerde KKTC’ye adil ve kalıcı bir çözüm için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz."

        Bakan Çavuşoğlu, KKTC’nin yurt dışı misyonlarında personel açığının giderilmesi için de görüşmeler yaptıklarını, ihtiyacın giderilmesi için bakanlığa 20 personel alınması konusunda da işbirliği içinde olduklarını belirtti.

        KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da proje sayesinde hem bakanlığın merkez örgütü ve yurt dışı temsilciliklerinde bilgiye süratli ve güvenli şekilde ulaşılmasının sağlanacağını hem de bakanlığın 1975 yılından bu yana mevcut arşivi dijital ortama aktarılacağını kaydetti.

        Bakanlığın 24 olan dış temsilciliklerinin gelecek dönemde daha da artacağını, dolayısıyla bakanlık için hızlı, kesintisiz ve güvenilir haberleşme ile bilgi ve belge paylaşımının büyük önem taşıdığını ifade eden Ertuğruloğlu, bu bağlamda Türkiye Dışişleri Bakanlığının bilişim alanında edindiği deneyimlerden yararlanmak amacıyla Ağustos 2015’te iki bakanlık arasında bilişim altyapısının yenilenmesi konusunda bir işbirliği protokolü imzalandığını hatırlattı.

        Ertuğruloğlu, halihazırda 24 dış temsilciliğin 18’inin sisteme entegre edildiğini, geriye kalan temsilciliklerin de teknik altyapı sıkıntılarının aşılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bakanlığımızda devreye koyduğumuz bu sistem, çalışmaları yürütülmekte olan e-devlet projesiyle de tam uyumlu şekilde tasarlanmıştır. E-devlet uygulamaya girdiği anda bu sistemle entegre edilebilecektir.” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ