Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TÜBİTAK Ödülleri sahipleri belli oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, TÜBİTAK Bilim Kurulunun 2016 yılında 3 bilim, 1 özel ve 4 teşvik ödülü verilmesini kararlaştırdığını bildirdi. Ergin, 2016 yılı TÜBİTAK Ödülleri hakkında açıklamalarda bulundu.

        Bu yıla ilişkin 51. TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile Gelişmekte olan Dünya için Bilimler Akademisi (TWAS) Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmalarının sonuçlandığını anlatan Ergin, "TÜBİTAK Bilim Kurulu, 2016 yılında 3 bilim, 1 özel ve 4 teşvik ödülü verilmesini kararlaştırdı, hizmet ödülü ve TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verilmedi." dedi.

        Bilim Ödülünün, Türkiye'de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verildiğini bildiren Ergin, bu kategoride kazananlara 50 bin lira, altın plaket, ödül beratı ve ayrıca araştırma desteği sunulduğunu belirtti.

        Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulan Özel Ödülü yurt dışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarının kazanma şansı bulunduğunu söyleyen Ergin, bu kişilere 50 bin lira, altın plaket ve ödül beratı verildiğini ifade etti.

        Ergin, Hizmet Ödülü kategorisinin de ülkedeki bilim ve teknolojinin gelişmesine üstün hizmette bulunanlar için oluşturulduğunu dile getirdi. Hizmet Ödülü için hayatta olma koşulu bulunmadığına dikkati çeken Ergin, kazananlara 30 bin lira, altın plaket ve ödül beratı verildiğine işaret etti.

        Teşvik Ödülü'nün de yaptığı çalışmalarla, bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına verildiğini vurgulayan Ergin, bu kişilere de 20 bin lira, gümüş plaket ve ödül beratı verildiğini söyledi.

        ÖDÜL SAHİPLERİ

        Ödüllerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edileceğini ifade eden Ergin, 2016 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödüllerini kazanan isimleri şöyle sıraladı:

        "Bi̇li̇m Ödülü kategorisinde, temel bilimlerde Prof. Dr. Oğuz Gülseren, mühendislik bilimlerinde Doç. Dr. Erkan Yüce ve sosyal bilimlerde Prof. Dr. Metin Heper. Özel Ödül kategorisinde, temel bilimlerde Prof. Dr. Kemal Kazan. Teşvi̇k Ödülü kategorisinde, temel bilimlerde Doç. Dr. Emre Onur Kahya ile Doç. Dr. Adem Tekin, sağlık bilimlerinde Doç. Dr. Serdar Durdağı ve sosyal bilimlerde Doç. Dr. İlke Özteki̇n Gi̇llam."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ