Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 600 bin kişi tatile çıkıyor, oteller doldu - İş-Yaşam Haberleri

        9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün (cumartesi) başlıyor. Yazın son günlerine rastlayan uzun bayram tatili turizmcilerin yüzünü güldürdü. Antalya ve Ege Bölgesi'ndeki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Antalya'daki otellerin yüzde 50'sini, Ege Bölgesi'ndeki otellerin ise yüzde 60-70'ini yerli turistler doldurdu. Bayramda yaklaşık 600 bin kişinin tatile çıkması bekleniyor.

        "YÜZDE 50'Sİ YERLİ TURİST"

        Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bayram tatili için Akdeniz ve Ege bölgelerine çok yoğun bir talep olduğunu söyledi. Açık olan tesislerin büyük bölümünün yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirten Ayık, "Tatilin uzun olması insanlara hem dini vecibelerini yerine getirme fırsatı hem de tatil yapma imkanı verdi. Antalya'daki tesislerin yüzde 50'si iç pazardan doldu. Ege Bölgesi'nde bu oran daha yüksek" dedi.

        "SEKTÖRE NEFES ALDIRACAK"

        Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ ise Rusya'dan charter uçuşların başlamasının da bayram tatili sürecine rastlamasının yüzleri güldürdüğünü belirtti. Antalya'ya günde 4-5 charter uçağın geldiğini bildiren Kızıldağ, "Charter uçuşların artması biraz zaman alacak. Bu ayın 20'sinden itibaren sayıların günde 15-20'leri bulacağını tahmin ediyorum. Sezonun kasım ayı ortalarına hatta sonlarına kadar uzayacağını düşünüyorum. Kurban Bayramı ve charter uçuşlar sezon sonunda nefes aldıracak" diye konuştu.

        GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

        Kurban Bayramı tatili nedeniyle şehirlerarası seyahatlerde de büyük artış bekleniyor. Otobüs firmaları talepleri karşılayabilmek için bayram süresince ek seferler koydu. Bayram nedeniyle turizm bölgelerinde güvenlik önlemleri de arttırıldı. Jandarma ve polis, tatil merkezlerinin girişlerinde, otogarlarda ve havalimanlarında araçlara yönelik denetimleri arttırdı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, güvenli bir bayram geçirilmesi için her türlü güvenlik önlemini aldıklarını açıkladı.

        SANATÇILI BAYRAM PROGRAMI

        Öte yandan oteller özellikle yerli turistler için sanatçılı bayram programları hazırladı. Hande Yener, Volkan Konak, Ebru Gündeş, Sibel Can, Bülent Ersoy, Hadise, Funda Arar, Koray Avcı ve Gökhan Türkmen gibi sanatçılar, Antalya, İzmir ve Kıbrıs'taki otellerde tatilcilerle buluşacak. Tatilini sanatçıların sahne alacağı otellerde geçirmek isteyenler, bir gece için en az kişi başı 240 lira ödeyecek.

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ