Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Uşak'ta şeker pancarı alımları başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası, 2016-2017 yılının doksan birinci kampanya dönemiyle şeker pancarı alımlarına başladı.

        Türkiye'nin ilk özel teşebbüs yatırımı olarak 1926 yılında faaliyete geçen Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası'nın 91'inci kez açılan ''Pancar Alım Kampanyası'' nedeniyle tören düzenlendi.

        Törende konuşan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Müdürü Ali Erdoğmuş, pancar üretim sözleşmesi çerçevesinde merkez, Çivril ve Dumlupınar pancar üretim bölge şeflikleri ve bin 885 çiftçi ailesiyle 241 bin 500 tonluk üretim kapasitesi sözleşmesi yaptıklarını belirtti.

        Şeker pancarı ekimlerinin 12 Mart'ta başladığını, toplam 34 bin 500 dekar alanda ekim yapıldığını aktaran Erdoğmuş, üretim yapan çiftçilere bugüne kadar 9 milyon 569 bin lira avans ödemesi yapıldığını kaydetti.

        Şeker pancarı alımlarının 7 merkezde gerçekleşeceğini, 106 gün boyunca fabrikada, 24 saat kesintisiz çalışılarak günde ortalama bin 800 ton şeker pancarı işleneceğini ifade eden Erdoğmuş, "Yaklaşık 190 bin ton şeker pancarı işlenecek, üretim döneminde 25 bin ton şeker, 8 bin ton melas, 60 bin ton yaş pancar posası elde edilmesi planlanıyor." dedi.

        Uşak Valisi Ahmet Okur, şeker fabrikasının kent ve bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirtti.

        Türkiye'nin her alanda önemli gelişim gösterdiğinin altını çizen Vali Okur, "Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olanlar her zaman değişik oyunlarla bu ülkeyi karıştırmayı, zarar vermeyi amaçladılar. 15 Temmuz'da yeniden ülkemizi karanlığa mahkum etmek için çabaladılar. Ancak milletimiz buna izin vermedi. Biz tüm bu oyunları boşa çıkarmaya, üretmeye büyümeye devam edeceğiz" dedi.

        AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, şeker üretiminin önemine değinerek, hükümetin yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

        AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ise fabrikanın kentin kalkınmasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, üreticilere teşekkür etti.

        CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım da şeker pancarından elde edilen şekerin en sağlıklı şeker olduğunu belirtti.

        Konuşmaların ardından, fabrikaya ilk pancarı getiren çiftçilerden Recep Kartay, İbrahim Ketik, Okan Yakın ve Süleyman Kartay'a ödül verildi.

        Kurdele kesiminin ardından şeker pancarları fabrikaya alınmaya başladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ