Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu BM Özel Forumu'nda konuştu - İş-Yaşam Haberleri

        Sığınmacı krizini dünyanın gündemine taşımayı hedefleyen Birleşmiş Milletler (BM) toplantılarına Türkiye damga vurdu. Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Tent Foundation (Çadır Vakfı), Beyaz Saray tarafından kasım ayından itibaren “Mülteciler için İşbirliği” inisiyatifini yönetmekle görevlendirildi. Turkcell de mültecilerin hayatını kolaylaştıracak “Merhaba Umut” projesiyle öne çıktı.

        İletişim sektörünü temsilen yer aldığı BM Özel Forumu’nda 350 uluslararası toplum liderine hitap eden Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, Suriyeli mültecilerin iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için sundukları çözümleri anlattı.

        'SURIYELI ÇOCUKLARIN VE GENÇLERIN GELECEĞI ELIMIZDE’

        Terzioğlu katılımcılara “Suriyeli çocukların ve gençlerin geleceği bizim elimizde. Şimdi entegrasyonu konuşmanın zamanı” diye seslendi. Tarih boyunca medeniyetlerin insanların göç hareketleri üzerine kurulduğuna işaret eden Terzioğlu, bugün BM’nin de kabul ettiği gibi uluslar ve ekonomilerin göçle zayıflamayacağını, aksine güçleneceğini dile getirdi.

        Terzioğlu, Avrupa’nın bugün ne yazık ki göç dalgasının önünü nasıl keseceğini konuştuğunu, Türkiye’nin ise bu tartışmanın çok ötesine geçtiğini vurguladı. 1.2 milyondan fazla Suriyeliye hizmet verdiklerini kaydeden Terzioğlu, Türkiye’de ilk Arapça çağrı merkezi hizmetini de Siirt’te açtığı merkezle Turkcell’in vermeye başladığını belirtti.

        Merhaba Umut uygulamasıyla Suriyelilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten Terzioğlu Suriyelilerin barındığı kamplardaki iletişim altyapısıyla çocukların eğitim olanaklarına erişimini kolaylaştırmak için çalışacaklarını anlattı.

        ‘MERHABA UMUT’ İLE ENTEGRASYONA KATKI YAPACAK

        Turkcell’in Merhaba Umut mobil uygulaması tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet verecek. Turkcell Akademi’nin geliştirdiği uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçe’de en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebilecekler. Kullanıcılar, dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra Türkçe- Arapça ve Arapça- Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabilecekler. Günlük hayatı kolaylaştıran kritik bilgilere erişim imkânı sunan uygulamanın özellikleri arasında sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı da bulunuyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ