Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam FETÖ imamları ve işadamlarına operasyon - İş-Yaşam Haberleri

        Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, karar üzerine belirlenen adreslere operasyon düzenledi. 65 şüpheliden 14'ünün, örgüte yönelik daha önceki soruşturmalarda tutuklandığı, 9'unun da yurt dışında olduğu belirlendi.

        16 'EMNİYET İMAMI'NA 16 TUTUKLAMA

        Manisa'da'daki FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ve örgütün kentteki 'emniyet imamları' oldukları ileri sürülen, büyük bölümü öğretmen 16 kişi tutuklandı. Şüphelilerin FETÖ'nün haberleşme programı 'By lock'u da kullandığı tespit edildi.

        ÜNİVERSİTEDE OPERASYON

        Elazığ'daki soruşturmada ise Fırat Üniversitesi'nde görevli 24 akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Aralarında profesör ve doçentlerin de bulunduğu 18 akademisyen gözaltına alındı. 6 kişi ise aranıyor.

        'İMAMLAR' VE İŞADAMLARINA GÖZALTI

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir merkez ve Ödemiş ilçesi ile Manisa, Antalya ve Nevşehir'de haklarında yakalama kararı bulunan şüphelilere yönelik 51 adrese operasyon düzenledi. Baskınlarda aralarında "örgüt imamları" ile iş adamlarının bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Adana ve Manisa merkezli operasyonlarda da işadamlarının da aralarında bulunduğu 23 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı.

        Necmeddin ÇUHADAROĞLU/KAYSERİ-Ahmet ÜNSAL/MANİSA- Mustafa UC/ELAZIĞ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ