Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Vestel'e Ar-Ge'de iki ödül - İş-Yaşam Haberleri

        Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi kapsamında iki ödül aldı.

        Ar-Ge merkezleri arasında, personel istihdamı, harcama yoğunluğu, proje kapasitesi, işbirliği ve etkileşim, ticarileşme ve fikri mülkiyet yetkinliği gibi kriterler göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede öne çıkan Vestel, faaliyet gösterdiği sektörde birinciliğe layık görülürken, yapılan genel değerlendirmede ise Türkiye’nin "En İyi İkinci Ar-Ge Merkezi" ödülüne layık görüldü.

        Ödül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu'ya verildi.

        Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, dünya pazarlarına yenilikçi ürünler ve katma değerli projeler sunmak adına farklı noktalardaki Ar-Ge merkezlerinde bilgi ve teknolojiye yatırım yaptıklarını belirterek, "Böylesine kıymetli bir ödül organizasyonundan iki başarılı ödülle dönmüş olmaktan çok mutluyuz. Uluslararası rekabet ortamında varlığımızı sürdürmenin temelinde inovasyonun bulunduğu bilinciyle uzun vadeli stratejilerimizi belirliyor ve Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

        Müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayan Ar-Ge ve ürün geliştirme stratejisi ile çalışan bin 200 kişilik dev bir kadrolarının bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

        "Dünyada en çok Ar-Ge harcaması yapan ilk bin firma arasına giren üç Türk firmasından biriyiz. Çin'den Tayvan'a ve İngiltere'den Manisa'ya dünyanın çeşitli noktalarında Ar-Ge merkezine sahibiz. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla dünya standartlarında teknolojiyi uygun fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Rekabetçi yanımızı desteklediğimiz Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımıza, her zaman olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ