Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam New York’ta aracı kurum faaliyetlerine başladı - İş-Yaşam Haberleri

        Ünlü, Ünlü&Co'nun kuruluşunun 20. yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında, hedefleri hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

        Ünlü, "İran'da bir aracı kurum satın almaya çalışıyoruz ve bu işlemi gelecek 3-6 ay içinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz" dedi ve ekledi: "İran'dan sonraki hedefimiz Mısır olacak. Politik ilişkilerimiz müsaade ettiği sürece bu ülkede de faaliyet göstermek istiyoruz. Hedefimiz gelecek beş yıl için Türkiye, İran ve Mısır'da faaliyet gösteriyor olmak."

        Ünlü, görüşmelerin İran'daki aracı kurumun çoğunluk hissesini almak üzere yürütüldüğünü söyledi. İran'da faaliyet göstermek istedikleri alanlardan bir diğerinin şirket birleşme ve satın almaları olduğunu belirten Ünlü, "Şu anda iki Türk şirketine danışmanlık veriyoruz. Bunlardan bir tanesi tüketici ürünleri alanında faaliyet gösteren bir şirket ve İranlı bir şirketin çoğunluk hisselerini almak üzere görüşüyor. Tahminen 60-70 milyon dolarlık bir işlem olacaktır" dedi.

        İran'daki faaliyetleri kapsamında İran'a yatırım yapacak açık uçlu bir fon da kurduklarını söyleyen Ünlü, "Büyük bir ekonomik potansiyele sahip olan İran'da yapacağımız yatırımla İran ekonomisinin sunduğu fırsatları Türk yatırımcıların değerlendirebilmesine olanak sağlayacağız"diye konuştu.

        Öte yandan, ABD'den aracı kurum lisansı aldıklarını ve New York'ta bir ofis açtıklarını da söyleyen Ünlü, "Aldığımız aracı kurum lisansı ile ABD'de yerleşik ve gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan fonlara hizmet vermeyi hedefliyoruz. Böylece ABD’den Borsa İstanbul'a daha fazla fon girişini sağlamada önemli rol oynayacağız" dedi. Malezya ve Singapur'da Ünlü&Co'nun temsilcilik anlaşmaları bulunduğunu hatırlatan Ünlü, önümüzdeki dönemde dünyanın en önemli finans merkezi olan Londra'da da aktif rol alacaklarını kaydetti. (REUTERS)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ