Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sani Şener, havalimanı CEO'larına Türkiye'yi anlattı - İş-Yaşam Haberleri

        TAV'dan yapılan açıklamaya göre, havalimanı işletmecilerinin küresel ölçekteki çatı örgütü ACI World'ün Yıllık Genel Kurul Toplantısı, Kanada'nın Montreal kentinde gerçekleştirildi.

        Konseyin yönetiminde yer alan Sani Şener, kongrede dünyanın farklı coğrafyalarındaki havalimanlarının CEO'larına 28 Haziran'da İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısından sonra krizin nasıl yönetildiğini ve 8 saatte havalimanını nasıl açtıklarını anlattı. Şener, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında havalimanında yaşanan sürecin de detaylarını aktardı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Şener, toplantının, tüm dünyada 2 bin 397 havalimanını temsil eden üst düzey yöneticiye bu tecrübeyi anlatmak ve Türkiye'nin şu andaki durumunu açıklamak için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade ederken, şunları kaydetti:

        "Burada ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Hem terör saldırıları hem de darbe girişimi ile ilgili gösterdiğimiz sunum, bu işin gerçek yüzünü çok iyi anlattı. 8 saat gibi kısa bir sürede havalimanını tekrar faaliyete geçirmemizin terörizme karşı verilen önemli bir yanıt olduğunu herkes söyledi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda darbe girişimi gecesi yaşananları, tankların havalimanı kapısında yer aldığı fotoğrafları ve Türk insanının darbe girişimine duruşunu gören tüm katılımcılar etkilendi ve Türk halkının demokrasiye sahip çıkışını övgüyle karşıladı."

        2014 yılından bu yana Avrupa kıtasını temsilen ACI World Yönetim Kurulu'nda yer alan Şener, Türkiye'de yaşanan terör saldırısı sonrası birçok Avrupa havalimanı temsilcisinden Atatürk Havalimanı girişlerindeki güvenlik kontrolleri ile ilgili soru geldiğini ve bu konuda da bilgi verdiğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ