Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Masum Türker, TÜRMOB Başkanlığına aday - İş-Yaşam Haberleri

        Masum Türker yaptığı yazılı açıklamada, TÜRMOB'un 15-16 Ekim'de yapılacak seçimlerine Türkiye Muhasebeciler Platformunun genel başkan adayı olarak katılacağını duyurdu.

        Birliğin maliye politikalarını geliştirmeye yönelik fonksiyonlarını harekete geçirmeye çalışacaklarına işaret eden Türker, "Eskisi gibi TÜRMOB’un fonksiyonlarını öne çıkarmak için kamu yararını korumak adına yola çıkıyoruz.

        Temel hedef Türk ekonomisini korumak ve yapılacak ekonomik darbelere de karşı çıkmaktır." ifadelerini kullandı.

        Türker, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ekonomisine yönelik aldığı karara ilişkin şunları kaydetti: "Egemen sermayenin kontrolünde olan bu derecelendirme kuruluşları yanlış beyanlarda bulunarak ekonomik darbe peşindeler. 2008’de yaşanan global ekonomik krizle birlikte G-20’lerde alınan iki karar vardı. Birisi muhasebe standartlarının yeniden gözden geçirilmesi, bir diğeri ise derecelendirme kuruluşlarının standartlarının belirlenmesi. TÜRMOB, muhasebe standartlarının geliştirilmesinde sorumlu olan IFAC’ın ayın zamanda G-20 komite üyesidir. Bu alandaki çalışmalarını tamamlamıştır. Bugün Türkiye’de üretilen finansal tablolarla ilgili olarak yapılacak uluslararası değerlendirmede özellikle dünya düzeyinde söz söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Oysa, derecelendirme kuruluşları hala standartlarını belirlemedikleri gibi bu tabloları reddederek kendilerince bir tablo yaratıp bunu kamuoyuyla paylaşmaktalar. Bize bundan sonra düşen görev ülkemize karşı, Moody's gibi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının haksız yere yaptıkları derecelendirmeyi kamu yararını koruma adına TÜRMOB olarak karşı koymaktır."

        Türker, seçilmeleri halinde müşavirlik mesleğini etkin ve güçlü kılmaya çalışacaklarına dikkati çekerek, "Mesleki faaliyetlerin yüksek kalite ve standartlar çerçevesinde yapılmasını sağlayacak, meslek mensuplarının bunlara bağlılığını destekleyeceğiz. Mesleki uzmanlığın ilgili olduğu yerlerde özellikle ekonomik alanda kamu yararı konularında görüşlerimizi belirterek Türkiye ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacağız." değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ