Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Galatasaray için son 12 yılın en iyi performansı - İş-Yaşam Haberleri

        Galatasaray Sportif AŞ hisseleri, takımın iyi performansı, önceki aylardaki getirisinin sektör ortalamasının altında kalması, Florya ve Riva arazileri ile ilgili beklentiler sonucu tüm zamanların en iyi ikinci aylık yükselişini gerçekleştirdi. Ağustos ayını 20,64 TL'den tamamlayan Galatasaray hisseleri, eylül ayında yüzde 55,8'lik yükseliş kaydederek 32,16 liraya çıktı. Galatasaray hisseleri tüm zamanların en yüksek aylık kazancını ise 2004'ün ocak ayındaki yüzde 57'lik getiri ile sağlamıştı.

        GALATASARAY HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN

        Spor Toto Süper Ligi'nin 2016-2017 sezonuna, genel beklentilerin aksine iyi bir başlangıç yapan Galatasaray futbol takımı, geride kalan 5 maçta aldığı 3 galibiyet, 2 beraberlikle 11 puan topladı ve sıralamada 4'üncülüğe yerleşti. Süper Lig'de lider Başakşehir'in sadece 2 puan gerisinde yer alan Galatasaray, yeşil sahada ortaya koyduğu futbolla taraftarını memnun ederken, hisse performansıyla da borsadaki yatırımcısının yüzünü güldürdü.

        Galatasaray hisseleri, yüzde 55,8'lik artışla Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında eylül ayında en fazla kazandıran hisse senedi oldu.

        Geçen ay Galatasaray'ın ardından yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi yüzde 7,6 ile Beşiktaş olurken, Fenerbahçe yüzde 3,4 yükseldi, Trabzonspor ise yüzde 3,6 ile tek kaybettiren oldu.

        GALATASARAY'IN DEĞERİ BİR AYDA 249 MİLYON LİRA ARTTI

        Galatasaray Sportif'in toplam piyasa değeri de eylül ayındaki hızlı yükselişle 249 milyon lira artarak 446,8 milyon liradan 696,1 milyon liraya yükseldi.Analistler, Galatasaray futbol takımının aldığı başarılı sonuçların hisse fiyatını desteklediğini, ancak yükselişin ivme kazanmasında Riva ve Florya'daki arazilere ilişkin gelir getirici projeler ile ilgili beklentilerin artmasının etkili olduğunu ifade etti.

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, bir süre önce yaptığı açıklamada, 22 Ekim'de yapılması planlanan genel kurulun kulüp tarihinin en önemli toplantısı olacağını belirterek, Riva ve Florya arazilerindeki projelerin görüşüleceğini kaydetmesi, yatırımcıların alım iştahını artırdı.

        Galatasaray Spor Kulübü, haziranda Riva ve Florya’daki arazilerini değerlendirmek üzere Emlak Konut GYO ile protokol imzalamış ve projelerin hasılat paylaşımı modeliyle ihale edilerek, elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Galatasaray’a verilmesi yönünde anlaşıldığını duyurmuştu.

        Bilançodaki eksi öz kaynaklar ve yüksek borçluluk nedeniyle diğer spor şirketleri gibi gerek Borsa İstanbul Yönetimi gerekse UEFA'nın takibinde olan Galatasaray'ın, gelir artırıcı gayrimenkul projeleri ile bu kıskaçtan kurtulabileceği belirtiliyor.

        Spor şirketlerinin mali yapılarını düzeltmeleri için daha önce uyarılarda bulunan Borsa Yönetim Kurulu, 26 Eylül'de de, Galatasaray Sportif AŞ'nin yanı sıra Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, Fenerbahçe Futbol AŞ ve Trabzonspor Sportif Yatırım AŞ'nin yakından takip edilmeye devam edilmesine karar vermişti.

        9 AYIN EN İYİSİ TRABZONSPOR

        Yılbaşından bu yana hisselerdeki getirilere bakıldığında, Trabzonspor en hızlı yükseliş kaydeden futbol kulübü olarak öne çıkıyor. Trabzonspor hisselerinin fiyatı geçen yılın kapanışına göre yüzde 130,7 yükselerek 2,93 TL'ye çıkarken, eylül ayında etkili olan kar satışları, hissenin aylık bazda yüzde 4 değer kaybetmesine neden oldu.

        Trabzonspor Sportif'in piyasa değeri, hisse fiyatının yılın başından bu yana görülen hızlı yükselişine karşın 293 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

        Beşiktaş futbol takımının geçen sezon şampiyon olmasının ardından "piyasa değeri ligi"nde birinciliği Beşiktaş Futbol AŞ'ye kaptıran Fenerbahçe Futbol AŞ ise sonraki günlerde liderliği geri kazandı. Fenerbahçe'nin toplam piyasa değeri 1 milyar 70,7 milyon lira seviyesinde bulunurken, Fenerbahçe'yi 1 milyar 22,4 milyon liralık değeriyle Beşiktaş izliyor.

        TRABZONSPOR HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN BEŞİKTAŞ HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN FENERBAHÇE HİSSE HAREKETLERİ İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ