Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bendevi Palandöken: Gemilere yapılan iyilik esnafa da yapılmalı - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, mazot ve benzinin ticari araçlar için ucuzlatılması durumunda esnafın vatandaşı daha ucuza taşıyacağını belirterek, "Gemilere yapılan iyilik esnafa yapılsa, toplumsal menfaat sağlanacak, daha ucuza ticaret yapma şansı olacak." dedi.

        Palandöken, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın konuk olduğu toplantıda, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ve Mesleki Federasyon Başkanları ile bir araya geldi.

        Burada yaptığı konuşmada Palandöken, Bakan Ağbal'ın esnaf dostu olduğunu belirterek, kendisinin müsteşarlığı ve bakanlığı döneminde esnaf için pek çok uygulamayı hayata geçirdiğini anlattı.

        Esnaf ve sanatkarlar için en önemli meselenin istikrar ve huzur olduğunu kaydeden Palandöken, "Terör belasından kurtulalım derken başımıza bir şer örgütü çıktı. 15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu ve esnafımız burada en güzel sınavı verdi. İstikrar ve huzur bizim için çok önemli. Yeniden toparlanma dönemi için önemli çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

        Palandöken, ülkenin demokratikleşmesi ve yeniden yapılanma adına Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) temizlenmesi gerektiğini vurgulayarak, bunu yaparken kurunun yanında yaşın yanmaması gerektiğini belirtti.

        Darbe sürecinde esnaf ve sanatkarların demokrasi nöbetleri tuttuğunu kaydeden Palandöken, "Bu süreçte esnafımızın ışıklarını yakması bile demokrasiye güç verdi. TESK olarak biz de bu süreçte dimdik durduk. Ve o gece ilk mesajı saat 23.00 sularında teşkilatlarımıza ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

        "TİCARİ ARAÇLAR İÇİN AKARYAKIT UCUZLASIN"

        Bendevi Palandöken, Bakan Ağbal'dan ticari araçlarda mazot ve benzinin ucuzlatılmasını isteyerek, şunları söyledi:

        "Eğer ticari araçlardaki mazot ve benzin ucuzlarsa esnaf, zanaatkar da müşterilerin daha ucuza seyahat etmelerini sağlayacak. Gemilere yapılan iyilik esnafa yapılsa, toplumsal menfaat sağlanacak, daha ucuza ticaret yapma şansı olacak. Yine toplu taşıma araçlarında kesilen fişlerdeki KDV oranı düştüğü zaman da esnafın ödediği vergilerle vatandaşlardan temin ettikleri kazanç arasındaki fark tüketicinin cebinde kalacak."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ