Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "On yıla kadar Euro bölgesinden kopuşlar olabilir" - İş-Yaşam Haberleri

        Alman Die Welt gazetesine konuşan Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Joseph Stiglitz, on yıla kadar Euro bölgesinden kopuşların olabileceğini söyledi. Avrupa'da alınan kararların uygulanması konusundaki yavaşlığın kendisini endişelendirdiğini kaydeden Stiglitz, bankacılık birliğinin kurulması ya da ortak mevduat garantisi oluşturulması gibi derin reformlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Stiglitz, Avrupa'nın uzun vadede sendeleyen parasal birliği kurtarabileceğini düşünmediğini de belirtti.

        10 YIL SONRA 19 ÜYE KALMAZ

        Euro bölgesinin geleceğine ilişkin öngörüsünü paylaşan Stiglitz, "On yıl sonra hala Euro bölgesi olacaktır, ancak soru nasıl olacağı. Birliğin on yıl sonra hala 19 üyesi olacağı pek olası değil" dedi. On yıl sonra kimin hala Euro bölgesi üyesi olarak kalmaya devam edeceğini söylemenin zor olduğunu kaydeden Stiglitz, Almanya'nın Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması fikrini kabullenmiş göründüğünü dile getirdi. Stiglitz, Euro bölgesindeki ekonomik durgunluğun ancak ortak para birimi uygulamasından vazgeçilmesi, ya da Euro bölgesinin Kuzey ve Güney Euro bölgesi olarak ikiye ayrılmasıyla aşılabileceğini söyledi.

        İTALYA EURO BÖLGESİNDEN ÇIKABİLİR

        Joseph Stiglitz, İtalya'nın Euro bölgesinden ayrılabilecek ülkelerden biri olabileceğini de öne sürdü. İtalyanlarla sohbet ettiğinde Euro'dan memnun olmadıklarını gördüğünü ifade eden Stiglitz, politikacılar ve önde gelen bilim insanlarının da Euro'nun İtalya'da yürümediği görüşünde olduklarını belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ