Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ünlü & Co, Solventaş'ın satış işleminin danışmanlığını gerçekleştirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Ünlü Menkul Değerler A.Ş. (“ÜNLÜ & Co”)’nin finansal danışmanlığını üstlendiği Türkiye’nin sıvı kimyasal depolama terminali Solventaş Teknik Depolama A.Ş.’nin (“Solventaş”) satış süreci, Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding’in, Solventaş hissedarlarının yüzde 100 hissesini satın almasıyla resmi olarak tamamlandı.

        Satış işleminin başarıyla tamamlandığını belirten ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mahmut L. Ünlü: ‘Piyasaların durgun olduğu zorlu bir dönemde başarıyla tamamlanan ve 230 milyon doların üzerinde değeri olan bu satış işlemini, Türkiye ekonomisine olan güvenin bir sonucu olarak görüyoruz. Ülke ekonomisine katma değer sağlayacak işlemlere verdiğimiz desteği aynı hız ile sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

        Ünlü & Co, Solventaş’tan önce bu yılın ilk yarısında Yıldız Holding’in içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Mevye Suları’nın 335 milyon TL karşılığında Japon içecek şirketi DyDo DRINCO’a satılması işleminde satıcı tarafın finansal danışmanı olarak yer almıştı. Ayrıca Malezya’nın en büyük elektrik tedarikçi şirketi Tenaga Nasional Berhad’ın (TNB), Türk enerji şirketi GAMA Enerji A.Ş.’nin yüzde 30 hissesini 255 milyon dolara satın alma işleminin de alıcı tarafında finansal danışmanlığını gerçekleştirmişti. Pay Piyasaları tarafında ise, Anadolu Cam’a ait Soda Sanayii'deki 100 milyon dolarlık, Sabancı Holding’e ait 75 milyon dolarlık ve ardından PETKİM'in 50 milyon dolar değerinde hisse satış işlemlerine aracılık etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ