Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kalkınma Bankası yeniden yapılandırılacak - İş-Yaşam Haberleri

        Orta Vadeli Program'a (2017-2019) göre, kamu yatırımları, büyümeye, bölgelerin gelişme potansiyellerini harekete geçirmeye, istihdamı ve ülke refahını artırmaya azami katkı sağlayacak alanlara yönlendirilecek.

        Kamu yatırımlarında, özel sektörün üretken faaliyetlerini destekleyecek nitelikteki altyapıya ağırlık verilecek. Bu kapsamda demiryolu, liman, lojistik merkezi gibi alanlar özel öneme sahip olacak. Bu yatırım harcamalarında devam eden projelerden ekonomiye kısa sürede kazandırılabilecek nitelikte olanlara öncelik verilirken, yeni projelerin başlatılmasında üretken sektörlere azami katkıyı sağlayacak projelere yönelinecek.

        "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı, Yatırım ve Destek Hamlesi" hayata geçirilerek, bölgede yatırım, üretim ve istihdamın artırılması sağlanacak, terörün meydana getirdiği etkiler ortadan kaldırılacak. Bu kapsamda, Kalkınma Bankası, bölgede yapılacak yatırımları destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılacak.

        Mevcut sermaye stokundan daha etkin yararlanmak amacıyla idame-yenileme, bakım-onarım ve rehabilitasyon harcamalarına ağırlık verilecek. Kamu yatırım harcamalarında bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP), Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Karadeni̇z Projesi̇ (DOKAP) eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verilecek.

        Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle yürütülenler dahil olmak üzere, kamu yatırımlarında sektörel olarak, eğitim, sağlık, içme suyu ve kanalizasyon, bilim-teknoloji, ulaştırma ve sulama sektörleri öncelikli olacak. KÖİ projelerinin planlanması, uygulanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi süreci güçlendirilecek, kamu kurum ve kuruluşlarının kapasiteleri geliştirilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ