Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şişecam Tataristan'da üretim tesisi açtı - İş-Yaşam Haberleri

        Şişecam'ın yurt dışı yatırımlarının son adresi Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti oldu. Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise sayılı cam üreticilerinden biri olan Şişecam Topluluğu tarafından Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde kurulan düzcam ve otomotiv camları üretim tesisleri Şişecam Topluluğu Düzcam Grup Başkanı Dr. Reha Akçakaya ev sahipliğinde düzenlenen törenle resmen açıldı.

        Toplam 310 milyon dolarlık yatırımla kurulan modern üretim tesislerinde düzenlenen törene, başta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve Tataristan Cumhuriyeti'nin idari ve diplomatik temsilcileri katıldı.

        Tataristan'ın AlabugaÖzel Ekonomi Bölgesi'nde (SEZ) Şişecam Topluluğu'nun yüzde 70, Fransız Saint-Gobainşirketinin ise yüzde 30 paya sahip olduğu 230.000 ton/yıl üretim kapasitesine sahip düzcam fabrikası, 210 milyon dolarlık yatırımla hayata geçti. Yine Alabuga Özel Ekonomi Bölgesi'nde yer alan ve yüzde 100 Şişecam Topluluğu'nun yatırımı olan 800.000 araç-set/yıl üretim kapasiteli otomotiv camları tesisi ise yaklaşık 100 milyon dolara mal oldu. Sahip olduğu teknolojiler açısından dünyanın önde gelen düzcam ve otomotiv camları tesislerinde toplam 653 çalışan bulunuyor.

        Rusya Federasyonu'nda düzcam, cam ambalaj ve cam ev eşyası olmak üzere toplam 1,5 milyon tonun üzerinde üretim kapasitesine sahip olan Şişecam Topluluğu'nun bu ülkedeki toplam yatırım tutarı ise 1,1 milyar dolar seviyesini aştı. Topluluğun Rusya Federasyonu'ndaki toplam çalışan sayısı da resmi açılışı gerçekleştirilen Tataristan Cumhuriyet'indeki düzcam ve otomotiv camları üretim tesisleriyle birlikte 3 bin 400'e ulaştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ