Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Adabank 9'uncu kez görücüye çıkıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 9'uncu kez satışa çıkardı. Alınan bilgiye göre, 10 yılda 8 kez ihalesi yapılmasına karşın alıcı bulmayan ya da ihale sonucunun onaylanmaması nedeniyle satışı gerçekleştirilemeyen Adabank, 60 milyon dolar muhammen bedelle 25 Ekim 2016'da yeniden satışa sunulacak.

        Adabank'ın hissedarlarına ait yüzde 94,4 oranındaki hisselerden oluşan ticari ve iktisadi bütünlük ile ilgili şartnamede belirtilen ön yeterlilik için gerekli belgelerin en geç 19 Ekim'de teslim edilmesi gerekiyor. Ön yeterliliği geçen katılımcılar, en geç 24 Ekim'de saat 17.00'ye kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonu'na idari, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecek.

        Açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek ihale, TMSF'nin Esentepe'deki binasında düzenlenecek.

        "İNŞALLAH ADABANK'I SATIP EKONOMİYE KAZANDIRIRIZ"

        TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, yaptığı açıklamada, Adabank'ın satış sürecinin yeniden başladığını ifade ederek, "Yurtdışından, Batı'dan istekli var. Geçmişte Adabank'ı 1-2 defa sattık. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onaylamadığı için satış gerçekleşmedi. Şimdi inşallah Adabank'ı satıp ekonomiye kazandırırız." dedi.

        1984 yılında faaliyete başlayan Adabank, Bankalar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bankacılık faaliyetinde bulunmak üzere kurulmuş özel sermayeli mevduat bankaları arasında yer alıyor. BDDK'nın 4 Temmuz 2003 tarih ve 1090 sayılı kararıyla, 4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 14' üncü maddesinin 1 numaralı fıkrası uyarınca 2 üyenin atandığı Adabank'a, 25 Temmuz 2003'te de 1102 sayılı karar ile yeni bir yönetim kurulu getirildi.

        İLK DEFA 2006'DA SATIŞA ÇIKARILMIŞTI

        TMSF tarafından ilk defa 60 milyon TL muhammen bedel ile 26 Haziran 2006 ve 3 Temmuz 2006'da 6183 sayılı kanun kapsamında cebri icra yoluyla satışa sunulan Adabank hisseleri, Fon Kurulu'nun 13 Aralık 2007 tarih ve 2007/639 sayılı kararı ile "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" oluşturularak 10 Eylül 2008'de tekrar satışa çıkarıldı. Adabank, ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında 8, toplamda da 9 defa satışa çıkarılmış oldu.

        Bu arada, 3 Temmuz 2006'da Fon tarafından yapılan ihale sonucu Kuveyt menşeli The International Investor Company'e satılan Adabank'ın hisse devrine BDDK'nın 26 Temmuz 2007 kararı ile izin verilmedi.

        Uzan Grubu'ndan devralınan Adabank, bugün merkez şubesi ve 29 çalışanı ile bankacılık faaliyetlerini sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ