Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı yarın açılıyor - İş-Yaşam Haberleri

        Kartal-Pendik-Tavşantepe metro hattı yarın itibariyle hizmet vermeye başlıyor. 2012 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulan Anadolu yakasının ilk metrosu Kadıköy - Kartal metro hattının devamı olan hat, 4.4 kilometre uzunluğunda. Yapımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kartal-Pendik-Tavşantepe metrosunu vatandaşlar yarın sabah saatlerinden itibaren kullanmaya başlayacak.

        O SÜRE 35 DAKİKAYA DÜŞECEK

        Yapım sürecinin 2013 yılının mayıs ayında başladığı Kartal-Pendik-Tavşantepe metrosunda bir süredir test sürüşleri devam ediyordu. Test sürüşlerinin de başarıyla sonuçlandığı Kartal-Pendik-Tavşantepe metrosunda Kartal istasyonu ardından sırasıyla Yakacık, Pendik ve Tavşantepe istasyonları yer alıyor.

        Yeni metro hattıyla Pendik'ten Kadıköy'e olan ulaşım süresi de 35 dakikaya düşecek. Metro hattının Marmaray ve Metrobüs bağlantısıyla da Pendik’ten Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkez bölgelere kesintisiz ulaşımı sağlanacak. Söz konusu hattın Tuzla'ya kadar uzatılması hedefleniyor.

        2012 yılında açılan ve hat uzunluğu 21,7 kilometre olan Kadıköy-Kartal Metro tüneli 16 yolcu istasyonuna sahip. Kartal-Kaynarca Metrosu da hatta dahil olduğunda istasyon sayısı 19'a ulaşacak ve hattın uzunluğu 26,5 kilometreye çıkacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ